Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust för IVH Västerås handbollsdamer

IVH såg ut att kunna skrälla mot serieledaren Sävehof. Men efter en dålig start på andra halvleken kastade de bort möjligheten.
- En absolut godkänd insats från vår sida, säger tränaren Ramon Laurén.

Annons
IVH-målvakten Martina Thörn storspelade

IVH Västerås handbollsdamer tog under lördagseftermiddagen emot IK Sävehof. Ett Sävehof med så många som fyra EM-silvermedaljörer.

Men det dröjde ända till den andra halvleken för att se klasskillnaden mellan lagen.

IVH inledde nämligen matchen starkt. De fick bort Sävehofs nyckelspelare Isabelle Gulldén. Tre av hennes fyra mål kom efter straffkast. Samtidigt dominerade Martina Thörn i målet för hemmalaget.

Halvtidssiffrorna skrev till 8-9.

- Vi ville dra ner på tempot och det lyckades vi verkligen med i första halvlek, säger Thörn.

Men det var ett helt annat Sävehof som gick ut till den andra halvleken. Efter bara fem minuter hade bortalaget gått ifrån till 13-8. Tio minuter senare till 19-10. Och då var IVH:s chanser som bortblåsta.

Tränaren Laurén:

- Vi är alldeles för stillastående i försvaret i början av andra samtidigt som Sävehof höjer sig ett snäpp. Vi orkar liksom inte fullfölja försvarsspelet samtidigt som vi inte lyckas framåt.

I mitten av andra hände dock någonting i IVH. Hårdskjutande Fatima Malic började äntligen sätta sina skott samtidigt som Lina A Karlsson fick i gång målproduktionen.

Sista tio minuterna var det bara IVH på banan - som stod för matchens fyra sista mål. Vilket dock bara räckte till 18-23.

- I mitten av andra lyfter vi oss helt klart. Detta var trots allt en absolut godkänd insats från vår sida och det ger oss energi till de två kommande matcherna mot Skövde borta och Lugi hemma vilket är två riktigt svåra matcher, säger Laurén.

IVH-IK Sävehof 18-23 (8-9)

Målskyttar, IVH: Lina A Karlsson 5, Fatima Malic 4, Annika Bernesund Jonsson 4, Elsa Pettersson 2, Tove Barkestad, Malin Lundqvist, Sofia Hallin.

Matchens lirare: Martina Thörn.

Mer läsning

Annons