Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Irsta klart för allsvenskt kval

En lyckad säsong är inte slut än.
Irsta HF är klart för allsvenskt kval.
– Vi är värda det, säger Irstatränaren Andreas Jansson efter 38–26-vinsten mot Tyresö.

Annons

För nykomlingen har det varit en annorlunda situation de senaste veckorna. Efter att Irsta klättrat upp på den sista kvalplatsen i norrettan för de nåra veckor sedan har de fått känna på konkurrenternas jakt runt strecket.

– Vi hade som målsättning att stanna kvar i ettan utan att få kvala. Så visst har förutsättningarna ändrats på slutet när vi haft kvalet uppåt i närheten, säger Andreas Jansson.

I sista omgången mot bottenlaget Tyresö hemma räckte det med vinst för att kvalplatsen skulle säkras. Ett jobbigt läge som Irsta hanterade bra.

Hyfsat jämnt i första halvlek men när Irsta fick ordning på försvarsspelet i andra halvlek började laget springa ifrån. Tyresö hängde inte med alls.

– Det var riktigt kul att få avgöra hemma, och att det blev en rejäl seger. Det var aldrig riktigt oroligt, säger Jansson.

När matchen i Bombardier Arena var slut och Irsta vunnit visade det sig att IFK Nyköping gjort bort sig och förlorat sin match. Så Irsta hade fixat kvalet även med en förlust.

– Det känns verkligen som vi är värda tredjeplatsen i serien.

Kvalet inleds preliminärt på onsdag. Irsta möter H65 Höör hemma och så väntar bortamötet i helgen.

Har du koll på Skånelaget?

– Jo, ett mycket mer erfaret lag än vi, de har ett par äldre spelare från bland annat IFK Ystad, säger Jansson.

Bra eller dåligt att börja hemma?

– Det där kan man ju vrida och vända på. Men med ett bra resultat hemma så blir det lättare att åka ner samtidigt som det sätter press på dem. Om inte annat så är det bättre att få göra bussresan till Skåne på helgen.

Vinst i första kvalrundan och Irsta går vidare mot allsvenska IFK Trelleborg i bäst av tre.

Mer läsning

Annons