Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IVH räddade poäng hemma mot Heid

IVH var på väg mot säsongens andra raka förlust. Men åttamålsunderläget mot Heid hämtades in och det blev 26-26 i Bombardier Arena.
- Vi reste oss på nio och en halv … vi var nästan utslagna, säger tränaren Ramon Laurén.

Annons

Med dryga kvarten kvar av elitseriemötet mellan IVH och Heid ledde göteborgarna med åtta bollar – 16-24. Men IVH gjorde en monstervändning. Och räddade en poäng efter 26-26.

- Vi vann en poäng, säger Laurén.

IVH var långa stunder utspelade – och det var inte mycket som fungerade i första halvlek.

- Vi kommer inte rätt varken framåt eller bakåt. Framför allt bakåt. Vi för stillastående, vi är inte uppoffrande och inte rörliga. Inte någonstans egentligen i 40-45 minuter. Sen satsar vi på bänkspelarna och Malin Lundqvist och Gabriella Skogsberg, som är i princip elitseriedebutanter, det är de, tillsammans med de som är kvar på planen, som vänder det här åt oss, säger IVH-tränaren.

Hur viktigt är det för er att ni kan vända det här och få med er en poäng?

- Det är klart att det är viktigt. Att vi får med oss en poäng på de två första matcherna i elitserien. Det är hur skönt som helst och det visar att vi har bra moral i laget.

Elitserien

IVH Västerås–Heid 26–26 (13–16)

IVH Västerås: Elsa Pettersson 7 (1), Lova Liif 6, Malin Lundqvist 3, Gabriella Skogsberg 3 (1), Lina Karlsson 2, Tove Barkestad 2, Elin Lindén 2, Fatima Malic. Heid: Caroline Levander 7 (3), Adda Walter 6, Annika Fredén Weil 3, Amondine Webb 3, Elin Karlsson 3, Sandra Kvarnström 2, Linnea Aruvald 2.

Publik: 346.

Mer läsning

Annons