Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IVH Västerås på rätt spår

IVH Västerås har hittat vinnarspåret. Mot bottenlaget Lif Blå kom sjätte raka.
– Okej. Men det var ingen bra match av oss, säger åttamålsskytten Alexander Rüden efter 36–29 i Bombardier Arena.

Annons

IVH vann mötet i Lindesberg i onsdags med 16 bollar. Målsättningen var att vinna med 17 i returen i Västerås. Det blev inte riktigt så.

– Tycker att vi borde kunnat ha vunnit så stort en gång till. Men det var ingen bra match av oss, bakåt funkade det inte, säger Alexander Rüden.

Han gjorde åtta mål, hälften av dem på straff (där han var hundraprocentig).

– Godkänd i spelet, straffarna kan inte bli bättre, betygsätter han själv.

Så mycket mer än godkänt kan IVH inte heller få för spelet.

Västeråsarna började dock hyggligt och ledde med 5–2. Tappade sedan farten, framför allt i försvarsspelet där det stundtals såg tveksamt ut. Spelarna var bekväma och hjälptes inte åt fullt ut. Lif Blå var inte sämre än att de först fick häng, och sedan gick fram till 10–7-ledning efter en kvart.

Då bytte spelande tränaren Martin Boquist in sig själv. Direkt syntes en skärpning både i försvaret och i anfallsspelet. Och i paus ledde IVH med 21–16.

- Det är ju lite räddningen för oss när det går trögt. Martin drar på sig spelare och de har så klart respekt för honom. Det blir naturligt mer plats för oss andra när han är på planen, säger den 20-årige niometersspelaren.

Samma matchbild även i andra halvlek. IVH drog ifrån till 27–21 men somnade åter in.

Lif Blå gjorde fyra raka mål och var så nära som 27–25.

Då kom nästa IVH-ryck, som blev avgörande. Via åtta raka mål, en del efter riktigt snygga kombinationer, stängde västeråsarna matchen. När Lif blå reducerade till 35–26 var det västmanlänningarnas första mål på tio minuter. Det var klasskillnad sista kvarten.

Mer läsning

Annons