Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanonvärvning för Irsta

Irsta HF har gjort en kanonvärvning. David Isomäki har skrivit på för division 1-föreningen.
– Perfekt för oss, säger sportchefen Peter Kanth.

Annons
David Isomäki. FOTO: JONAS BILBERG/VLT ARKIV

Isomäki har tränat med Irsta en tid och på tisdagen blev det klart. Den högerhänte kantspelaren förstärker till att börja med säsongen ut.

– Har ju tränat honom själv (i Guif), och det är både en klasspelare och en bra kille som kommer in i truppen, säger Kanth

Tanken var egentligen att Isomäki skulle ha spelat med allsvenska IVH Västerås den här säsongen men han fick ett fribrev när klubben inte kunde ordna något jobb åt honom.

Har ni ”snott” honom från IVH?

– Nej, det blev ju inte något där och det var han som tog kontakt med oss. En så bra spelare kunde vi inte säga nej till.

Isomäki spelade två år i IVH innan han lämnade för hårdsatsande HK Malmö inför förra säsongen. I Skåne gick det inte riktigt som tänkt för den 25-årige norrbottningen. Han fick problem med ryggen, och skadan har sedan dess hållit honom utanför spel.

Nu är han emellertid frisk och kan satsa, enligt Kanth.

Isomäki blir ett tungt nyförvärv för Irsta HF i slutspurten av norrettan. Han låg i toppen i skytteligan under sina allsvenska säsonger i IVH. Han har dessutom spelat för Guif i elitserien och har två U21-kamper på meritlistan.

Mer läsning

Annons