Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skön seger för VästeråsIrsta

Det var målvakts- och försvarsspelet som gav VästeråsIrstas herrar segern mot topplaget Rimbo på lördagen. Målvakten Philip Åkesson spikade stundtals igen totalt samtidigt som VI:s stora, tunga försvar inte gav gästerna särskilt mycket utrymme.

Annons

Matchen började jämnt och VästeråsIrsta hade i inledningen stora problem med de tre bröderna Tollbring i Rimbo som ständigt hotade. Rimbo var innan lördagens match obesegrat och gick in i matchen med gott självförtroende. Samtidigt hade VI samma problem med anfallsspelet de haft under en del av de tidigare matcherna, det blev stillastående och ingen tycktes våga ta skott. Men den första halvleken slutade ändå med VI-ledning med 13-11 efter att Åkesson storspelat och bland annat tagit ett antal straffar.

Den andra halvleken var VästeråsIrstas från början till slut. Målvaktsspel och försvarsspel fortsatte att vara bra men nu kom även anfallsspelet i gång och såg stundtals riktigt bra ut.

Matchen slutade till slut med seger, 29-22 - och målvakten Åkesson var kaxig efter slutsignalen.

- De försöker spela sitt spel men de är inte bättre handbollsspelare än så här, så de måste ligga på gränsen hela tiden och spela fult. Men vi slår ett obesegrat lag med sju bollar och det är jävligt bra gjort, säger han.

Mer läsning

Annons