Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerås-Irsta är nu verklighet

Stans handbolls-klubbar röstade i går kväll enhälligt igenom namnbytet till Västerås-Irsta HF. Landstingets oppositionsråd, Tomas Högström (m) valdes samtidigt till ordförande.
– Det är en stor uppgift jag tar på mig, men med den laguppställning valberedningen lyckats få till, känns det enbart stimulerande, säger Högström.

Annons
Ny ordförande. Tomas Högström valdes i går kväll till ordförande i de fyra handbollsklubbar som bildar Västerås-Irsta HF.

Men det finns orosmoln på handbollshimlen. Det stavas ekonomi.

Visserligen redovisade IVH Västerås positiva siffror men såväl Irsta HF som IVH Västerås Ungdom hade röda siffror på sista raden i resultat-räkningen.

Minussiffrorna förklarades i all huvudsak av Västerås stads ändrade regler för de kommunala bidragen.

– Vi behöver de närmaste åren bygga upp en stabil grund för verksamheten och det innebär att vi behöver leverera överskott varje år, förklarade nyvalde kassören Patrik Rehn.

Han tror att det kommer att behövas tre år innan alla gamla synder är bortsopade.

I övrigt andades årsmötena optimism och ett mått av förväntan.

Det nya klubbmärket, som skall förena de tidigare gröna respektive blå medlemmarna, offentliggjordes till applåder från årsmötesdeltagarna.

Gladast av alla var nog IVH Västerås ordförande de två senaste åren, Kristina Persson:

– Ja, jag hade dessa tankar i bakhuvudet redan när jag tillträdde. Desto roligare nu att de blir verklighet, säger hon.

Kristina finns dock inte med i den nya styrelsen som, förutom Tomas Högström, består av Patrik Rehn, Margaretha Karlsson, Christer Parkegren, Kent Pira, Claes Frösslund, Thomas Morén, Roger Karlsson och Johan Hillman:

– Vi har en jättebra mix med folk som har erfarenhet från näringslivet, från det offentliga och från föreningslivet, förklarade Tomas Högström, som nu ser fram emot en intressant debut-säsong:

– Ja, jag hoppas vi kan erbjuda västeråsarna på flera överraskningar framöver, säger han.

Mycket av arbetet kring samgåendet har hittills präglats av att få igång en fungerande organisation:

– Det är trots allt två olika kulturer som skall mötas under samma tak och på den fronten tycker jag vi kommit långt, sade Högström.

Två sportchefer har rekryterats, Andreas Jansson på herrsidan och Daniel Skipper på damsidan. Deras ansvarsområden sträcker sig från A-lagen till och med A-ungdomarna (16 år).

– Vi tror mycket på den modellen i syfte att få fram egna produkter till A-lagen.

Med drygt 1 000 medlemmar blir Västerås-Irsta HF en av landets tre-fyra största klubbar.

Mer läsning

Annons