Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VI jagar revansch i laddat returmöte

Protest, utskällda domare, avgörande i slutsekunden. Skånela – VästeråsIrsta i söndags hade det mesta. I dag möts lagen igen.

Annons
VI-Önnered

Beslutet från VästeråsIrstas protest mot, som de ansåg ett felaktigt utfört frikast som avgjorde matchen, väntas komma i dag. Matchen slutade 28–27 till Skånela, men VI kräver att det slutar 27–27. Handbollsförbundets protestkommitté avgör.

– Vad ska jag säga? Vi hade otur med domsluten på slutet. Men vi kan inte hänga kvar i det där. Vi måste vara proffsiga och släppa det och det tycker jag verkligen att vi har gjort, säger Daniel Grönvalls.

Försvarsklippan anser att Skånela brukar vara ”småruffigt” att möta. Märstalaget är bra på att vinna matcher, och har sju raka utan förlust mot VI.

– Men det har varit mer känslor mot dem tidigare än det var i söndags. Det var ingen extra hets som det kunde ha blivit med ett sånt slut. Tycker att båda lagen gjorde vad man kan kräva i det läget. Det var motståndare som sa efteråt att det var en del knepiga domslut som gynnade dem i slutet, säger han.

Efterspelet från i söndags triggar i gång pulsen inför returmötet i Västerås i dag, som är oerhört viktigt för lagen. Både VI och Skånela har fyra poäng i kvalserien och häng på en elitserieplats.

– Självklart är den jätteviktig. Det vi känner är att vi gav oss själva chansen att vinna senast även om det inte blev så och den känslan har vi kvar än. Vi ska fortsätta att ösa på och vara avslappnade.

Han anser att VI lyft i kvalserien. Laget har räddat poäng sent i tre av matcherna hittills.

– Vi har gått och väntat på det här länge. Det som är roligt är att vi kommit upp en nivå när det gäller. Det är väldigt inspirerande och kul att spela i kvalserien. Jag tror att det är just att vi inte kollat så mycket på vad det står på resultattavlan utan som jag sa öst på och spelat avslappnat, säger han.

Mer läsning

Annons