Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VI piskat att vinna i kväll

VästeråsIrsta är pressade att vinna kvällens match mot OV Helsingborg - annars blir det svårt att nå elitserien. Samtidigt har klubben drabbats av ännu ett skadeavbräck.

Annons

Denna gång är den drabbade mittsexan Daniel Grönvalls, som drog av hälsenan i senaste matchen mot Skånela.

– Det är så klart jättetråkigt. Daniel är en viktig spelare för oss försvarsmässigt. Han bidrar med mycket energi och har varit given på sin position hela säsongen, säger tränaren Martin Boquist om skadetillägget.

I förra veckan konstaterades att skyttekungen Andreas Flodman blir borta från spel en längre tid på grund av ett avslitet korsband.

– Vi har drabbats av två tuffa skador på kort tid, det kan vi inte sticka under stolen med. Men vi andra får se till att dela på bördan så ska det nog gå vägen, säger Boquist.

Inför kvällens hemmamatch mot OV Helsingborg står Västeråslaget på 4 poäng efter 6 av 10 spelade matcher. Det är 4 poäng färre än topptrion Önnered HK, H 43 Lund och Ystad IF HF. För att haka på i racet om en elitserieplats måste man vinna.

Martin Boquist tror på en tight match, men hoppas laget ska kunna vinna på sitt kontringspel.

– Förra gången vi möttes var det avgörande vem som vågade kontrade mest, så jag tror det blir ett ställningskrig, säger han.

Mer läsning

Annons