Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktig poäng för VästeråsIrsta

Matchen mot H43 blev en rysare.

Annons

Kvalseriematchen mellan H43 och VästeråsIrsta var jämn från början till slut och som mest skiljde det tre bollar mellan lagen.

Med fem minuter kvar hade VästeråsIrsta ledningen med 24-22 och såg ut att gå mot en skrällseger. Men H43 åt sig ikapp och gick upp i ledningen med 25-24.

- Det var onödigt. De fick en utvisad med två minuter kvar och då kastade vi bort bollen och de kunde kontra. Vi hade flera chanser att avgöra tycker jag men hade lite oflyt, säger Jonas Daglund.

VästeråsIrsta vägrade att ge sig och med elva sekunder kvar fick Jonas Daglund in kvitteringen som betydde 25-25 och en viktig poäng i jakten på en elitserieplats.

- Vi tog ut Philip Åkesson ur målet så vi fick spela med två man mer och jag gick upp med ett niometersskott och bara tog i allt jag orkade. Riktigt jäkla skönt att se den gå in. Sedan får de till en halvchans som Philip räddar med en sekund kvar. Så det känns lite både och. Som det utvecklade sig är jag glad för en poäng men vi borde ha tagit två.

Efter den tunga förlusten hemma mot Ystad senast, där VI aldrig var riktigt nära, var onsdagens match ett stort steg framåt enligt Daglund.

- Absolut. Gör vi sådana här matcher kommer vi att plocka mycket poäng i den här kvalserien. Vi var ett helt annat lag idag. Mot Ystad var vi nervösa och lite chockade över tempot. Nu har vi tagit en poäng mot ett av de två tuffaste lagen i kvalserien så det känns skönt, säger han.

Mer läsning

Annons