Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hansken: ”Vi ska inte höja kraven”

Dundersuccé – och serieledning. Men VSK:s sportchef Hans ”Hansken” Johansson vill tona ner förväntningarna inför höstsäsongen. – Någonstans måste det sunda förnuftet regera och vi ska inte höja kravet på laget, säger han.

Annons

Kalle Granaths unga VSK-lag har gått och blivit en framgångsrik segermaskin.

Efter 13 matcher leder Grönvitt norrettan och snacket om uppflyttning till superettan har intensifierats.

Sportchefen Hans ”Hansken” Johansson hyllar lagets framfart, men vill ändå hålla en låg profil inför hösten.

– Så fort man kommer upp i toppen av tabellen så finns det ju ingen som pratar om något annat än superettan. Det är helt okej att hoppas. Men någonstans måste det sunda förnuftet regera och att vi håller det på en normal nivå – och har ett normalt krav på laget, säger han.

Och fort-sätter:

– Jag hoppas verkligen att vi ska hålla stången och vara ett bra lag säsongen ut.

Grönvitt klarade 1–1 mot Sirius i sista matchen före uppehållet.

Totalt har laget spelat in 26 poäng.

Ett snitt på två per match.

– Vi har över förväntan klarat av det här på ett jäkligt bra sätt. Med lite tur så leder vi serien i uppehållet. Det känns riktigt bra och ändå känner vi att vi har lite problem med att vi inte har några forwards som har varit friska ordentligt. Där har vi ett sparkapital om ”Temme” (Temesgen Berhane) blir frisk igen och Axel (Johansson) fick längre perioder där han är frisk, säger Hansken.

Han har försökt att för-stärka laget i sommar. Siktet har varit inställt på att låna spelare från allsvenska AIK och Örebro.

Kommer ni att värva i sommar?

– Inte på direkten. Det finns varken pengar eller intention just nu. Vi frågade om AIK:arna (Pontus Engblom och Daniel Gustavsson) var tillgängliga för lån, men det var de inte. Sen har ju Miralem Malic från Arboga varit här och tränat. Den värvningen lever vidare, men det är inget som är beslutat om det. Den är mer för nästa säsong.

Vilken spelare tycker du har varit er bästa under våren?

– Oscar Pehrsson.

Varför?

– Redan när jag var tränare hade vi ju honom som högerback. Han har en underbar passningsfot. Nu spelar han i mitten och läser spelet jättebra och han har tillsammans med ”Mackan” (Marcus Danielson) fungerat klockrent.

VSK dras som bekant med dålig ekonomi – kommer ni att sälja någon spelare i sommar?

– Vi behöver verkligen ha in pengar till klubben, men än så länge har vi inte fått något anbud på någon av våra spelare. Vi hoppas naturligtvis att alla våra spelare ska vara kvar, säger Hansken.

Mer läsning

Annons