Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppsuccén fortsätter för Skästa

Den lilla klubben dominerade på lördagen.

Annons
Louise Haaga och Quality.

Etta, tvåa och fyra. Det blev placeringarna för Skästa RC:s tre startande ryttare i lördagens svåraste hoppklass, över 1,40 och följde därmed upp fredagens avancemang till SM-finalen i Falsterbo på bästa sätt.

Förstaplatsen och den blågula rosetten reds hem av veteranen och tränaren Louise Haaga på valacken Quality. Haaga var strålande glad efteråt.

- Jag är så himla glad och tacksam för alla fina människor jag har runt om mig som gör det här möjligt. Det är så många som är med mig och som är så viktiga för att jag ska kunna fokusera helt på hoppningen och inte behöva tänka på annat och de sliter så oerhört, säger hon.

Louise Haaga och Quality tog sig inte bara runt banan felfritt utan dessutom extremt snabbt. Segermarginalen till tvåan Emma Mossberg/Content J (också Skästa) var över sju sekunder.

- Det kändes väldigt bra i dag. Han har känts lite halvmatt i några dagar men i dag hittade vi rätt båda två. Han är bara 9 år och vi håller på och lär oss samarbeta fortfarande men det är en helt otrolig häst, säger Louise Haaga.

Tvåan Emma Mossberg och fyran Isabell Eklöf/Wizard V är båda elever hos Louise Haaga. Även sjundeplacerade Strömsholmsryttaren Anna Mellström rider för henne.

- Att vi kan ha så pass mycket framgångar trots att vi är en sådan liten klubb tror och hoppas jag beror på det prastationsklimatet vi har i klubben. Vi vågar lyckas och vi vågar misslyckas och jobbar mycket med det mentala. Och det är så himla kul när man ser att det fungerar. Vi hjälper varandra väldigt mycket, säger Louise Haaga.

Skästaveteranen har därmed tävlat klart för det här årets upplaga av Nationaldagstävlingarna men vill inte missa söndagens stora händelse.

- Vi vill ju att Emma Kåbring försvarar sin titel i Prins Gustav Adolfs minneshoppning som hon vann förra året. Jag kommer vara här och heja, garanterat.

Mer läsning

Annons