Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget SM-för Lindberg – får gå proffsmatch i stället

Den 9 juni var det tänkt att Västerås kampsportscenter Saranheyu Lindberg skulle ha tävlat i SM i kickboxning och K1 på Stockholms kickboxningsklubb och Le Bon Palais i Stockholm.

Annons
Saranheyu Lindberg.

Men nya regler från förbundsstyrelsen sätter stopp.

De säger nämligen att en deltagare måste ha minst tre kickboxningsmatcher (Full contact, Low kick eller K1) i sin startbok för att få delta vilket Saranheyu Lindberg, som mestadels ägnar sig åt thaiboxning, inte har. Han anses därmed inte kvalificerad – trots att han i en K1-match tidigare utklassat den regerande svenska mästaren.

De nya reglerna har stängt ute många av de bästa utövarna från thaiboxningssidan och förbundet har då valt att, i samband med SM-kvällen, arrangera ett antal superfighter mellan olika mästare som inte deltar i SM.

För Saranheyu Lindberg, som blev tvåa på thaiboxnings-SM i år, innebär det att han kommer att få gå en match mot en av Sveriges bästa thaiboxare genom tiderna i viktklassen, Martin Akhtar, som bland annat har ett antal, EM-, NM- och SM-titlar i bagaget.

Akhtar skriver på sin blogg att han egentligen skulle ha haft semester men gärna vill ställa upp och möta Lindberg, och att han nu måste skynda sig att komma i form.

Mer läsning

Annons