Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carlström superligans poängmaskin

Förra säsongen var ett enda stort mörker. Nu är Alexander Carlström glödhet – och toppar superligans poängliga.
– Det är stort, säger Faluforwarden.

Annons

Falun svarade för en kanonsäsong och slog ut AIK i SM-kvartsfinalen i våras – men man rådde inte på Warberg i semifinalen.

Det gick dock inte lika bra för lagets forward Alexander Carlström. Den förre VIB-spelaren hade det tungt och var bänkad mycket.

Den här säsongen har han dock visat att bänknötande inte är något för honom.

På de två första matcherna i superligan har forwarden gjort fyra mål och sex assist – vilket ger en förstaplats i poängligan.

– Klart att man är förvånad över att det har gått så bra, eftersom det gick så dåligt förra säsongen. Man trodde ju inte att man skulle leda poängligan efter två omgångar. Det är stort, säger Carlström och fortsätter:

– Det har aldrig hänt tidigare att jag har gjort fler assist än mål. Man kanske har blivit en lagspelare.

Falun förlorade premiären mot Caperiotäby (4–10) men vann klart mot Sirius (2–8) i måndags. Då låg Carlström bakom alla mål med sina smått osannolika åtta (3+5) poäng.

– Helt otroligt. Jag funderade inte så mycket när jag hade gjort tre-fyra poäng men sen kändes det som att inget kunde gå fel. Allt jag gjorde blev rätt. Man kunde egentligen bara garva åt det.

Alexander Carlström bildade Faluns förstakedja tillsammans med Rasmus Enström och Jonas Adriansson.

– Alla tre är rightare. Tveksamt om något lag har en ren rightkedja. Men det funkar bra då alla rör sig mycket och inte hamnar på samma yta.

Har du någon förklaring till din succéstart?

– Jag har kört en bättre försäsong i år. Jag har varit hemma och tränat med Rasmus (Enström) hela sommaren. Niclas Österberg (MIK:s tränare) lade upp ett bra träningsprogram till oss. Jag känner mig bättre tränad och haft mer motivation i träningsspåret. Sedan har vi kört mer explosiv träning i Falun och det har gett mycket.

Hur bra är Falun den här säsongen?

– Vi känner oss starka. Målet är att ta oss till SM-final.

Mer läsning

Annons