Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första förlusten för Rönnby

Seriefinal i Kristiansborgshallen. Då satte Pixbo stopp för Rönnby Tigers hundraprocentiga facit och vann med 6-5 under lördagen.
- Matchen är vår fram till tredje perioden, säger tränaren Pelle Alvin.

Annons

Rönnby inledde med samma fina spel som de visat upp i serieinledningen. Och efter den första perioden ledde hemmalaget med 3-1. Alice Tonneman hade då gjort alla tre mål för Tigers. Inför matchen var det dock inte alls tänkt att forwarden skulle spela.

- Jag har varit sjuk några dagar så jag trodde inte att jag skulle kunna vara med. Men efter att ha testat lite smått på uppvärmningen bestämde jag mig för att bara köra. I slutet var jag riktigt trött, säger Tonneman.

Och ett hattrick vittnade om att hon tog rätt beslut.

- Precis, det är ju inte varje dag som det händer, säger hon och skrattar.

Andra perioden skulle bli mindre målrik. Moa Schilström utökade ledningen innan Pixbo kunde få in en reducering. 4-2 efter två perioder var definitivt ett resultat som speglade matchbilden.

Men i tredje perioden slappnade Rönnby av. Pixbo tilläts komma ikapp och med fyra minuter kvar att spela stod det 5-5. Pixbo pressade på och under matchens sista minut kom även 6-5-målet. Vilket innebar att Tigers åttonde raka vinst i elitserien uteblev.

- I sista har vi inget markeringsspel och kommer alldeles för långt ifrån. Tråkigt nog avgör det också matchen, säger Pelle Alvin.

Blir det Rönnby och Pixbo som gör upp om seriesegern i år?- Ingen aning. Vi har bara spelat åtta omgångar så det är svårt att säga. Men de är bra och spelar ett tufft spel.

Rönnby ligger nu på en andraplats med tre poäng upp till Pixbo. Dock har Tigers en match mindre spelad.

Målskyttar Rönnby: Alice Tonneman 3, Moa Schilström, Mathilda By.

Matchens lirare: Karolina Widar.

Mer läsning

Annons