Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kollaps för Sura

En grym förstaperiod – sedan kollapsade Surahammar.
Nu är vägen mot allsvenskan väldigt lång.
– Vi blev ängsliga i den andra perioden, säger lagkaptenen Peter Hofer efter 2–5-förlusten mot Alba.

Annons

Surahammar gjorde en riktigt bra förstaperiod. Alba tog dock ledningen efter fem minuter – men efter det tog hemmalaget över spelet och satte rejält tryck mot gästernas mål.

Jack Kvist satte 1–1 powerplay, framspelad av Peter Holmkvist.

Fem minuter senar var det åter dags för firma Kvist/Holmkvist.

Holmkvist hittade fram till Kvist med en smart passning i slottet och Kvist dunkade in 2–1-bollen i krysset.

– Efter en kanonbra förstaperiod trodde vi kanske att det här skulle rulla på av sig själv. Men Alba växlade upp rejält i andra. Sedan hade de vissa klasspelare som vågade hålla i bollen, säger Peter Hofer.

Alba gick från 1–2 till 4–2 på tolv minuter i den andra perioden. Sura tillät Alba att spela sitt spel – samtidigt var både kvitteringen och 2–3-målet aningen billiga. Målvakten Jerry Gester borde tagit båda.

– Jag håller med. De bollarna ska vår målvakt ha, säger Hofer.

Och fortsätter:

– Vi vågade mycket i första men i andra var det inte alls så. Vi lät Alba spela mycket mer uppvänt och de fick många kontringar. Vi fick kämpa desto mer för att ta oss ner i deras zon.

I tredje jagade Sura reducering och skapade en hel del. Laget hade flera ramträffar och Alexander Schlugi brände en straff.

– Jag tror att de unga spelare blev lite tagna av stundens allvar. De vågade inte spela det spel som vi brukar göra. Det är det som fäller avgörandet. I tredje spelade Alba bara av matchen. Och det gjorde de bra.

Returen spelas i Sandviken nästa lördag. Hofer tror att det blir svårt att vända på resultatet.

– Det känns rätt tufft. Och de har hemmaplan. De visade i sista perioden att de kan spela av en match. Vi måste våga tro på oss själva. Det är avgörande om vi får en bra start. Är vi med efter första så kan det gå vägen.

Mer läsning

Annons