Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MIK-tränaren hoppar av

Först slutade Niclas Österberg. Nu hoppar Johan Silander också av tränaruppdraget.
- Jag är tömd på energi, säger Silander.

Annons

VIB och Malmaberg valde att slå ihop A-lagen till den här säsongen.

Fusionen har inte fungerat.

Först hoppade ena huvudtränaren Niclas Österberg av sitt uppdrag.

Nu gör Johan Silander samma sak.

Dessutom har flera spelare valt att lämna laget.

- Jag tog beslutet för en vecka sedan, säger Silander, som nu kommer att fokusera fullt ut på sitt jobb som klubbchef i VIB.

Vad har hänt?

- Ja, vad har inte hänt under säsongen? Det har varit struligt hela tiden med spelar- och tränaravhopp. Vi har tvingats lägga mycket energi på fel saker i stället för kärnverksamheten.

Laget har inte heller levererat som förväntat.

MIK är sjua i division 1 västra Svealand.

- Det har tagit mycket energi att få ihop laget. Man kan säga att det har varit otydligt från toppen till botten. I stället för att försöka få till ett bra spel har vi ägnat tid åt många andra saker.

Hur mycket spelar de svaga resultaten in i ditt beslut?- Ingenting faktiskt. De sportsliga resultaten är ett resultat av hur verksamheten fungerat. Jag hoppar av för att jag känner mig tömd på energi. Batteriet är slut och då är det bättre att någon annan tar över som är laddad att göra ett bra jobb.

Var det fel beslut att slå ihop lagen?

- Jag tror på samarbete och tycker att det behövs. Men det här har inte fungerat, det blev en kulturkrock. Förhoppningsvis får de in en bra ersättare som kan slipa på det.

VIB/MIK är nära att presentera en ersättare till Silander.

- Vi har en dialog och ett möte snart. Efter det kan det vara klart, säger VIB-ordföranden Göran Solig när VLT når honom strax före 16-tiden.

Mer läsning

Annons