Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nobbat flera klubbar - talar ut om framtiden

Flera toppklubbar har jagat Rönnbytränaren Pelle Alvin. Men samtliga har fått nobben – för Alvin finns bara ett val.
 – Ska jag fortsätta som tränare blir det i Rönnby, säger han.

Annons

SM-guld våren 2013. Champions cupmästare i höstas. Pelle Alvins två senaste säsonger i Rönnby Tigers stavas succé.

Men framtiden är fortfarande oviss. Innebandyprofilen säger att han är sugen på att köra en till säsong i Rönnby men det är mycket som måste klaffa.

– Det har varit två roliga år och jag gillar verkligen klubben och tjejerna i laget. Ska jag göra ett år till ska jag göra det ordentligt. För tillfället kan jag inte ge ett besked men förhoppningen är att det ska lösa sig.

– Det känns smickrande att Rönnby vill ha mig kvar. Kanske vet jag hur det blir om någon vecka eller så, säger Alvin.

När VLT pratar med honom har han precis varit i stallet med sin dotter.

– Det finns att göra om man säger så. Ska jag köra en säsong till är det viktigt att jag har familjen bakom mig och att jag får till en fortsatt bra jobblösning, säger Alvin som är platschef på Skanska.

Enligt uppgifter har flera toppklubbar ryckt i Alvin, även på herrsidan. Något han själv bekräftar:

– Jag har tackat nej till samtliga som frågat. En flytt är inte aktuell. Det finns inga stora pengar inom innebandyn. Jag har mitt liv här i Västerås. Blir det en till säsong så blir det i Rönnby.

– Någonstans känner jag att jag inte är klar med det här laget. Jag har många idéer som jag vill testa. Defensivt är vi bäst i Sverige men när det gäller anfallsspelet finns det mycket att utveckla.

Det har gått en månad sedan säsongen slutade. Om du blickar tillbaka, hur ser du på den?

– Jag är väldigt nöjd och tycker att jag har fått ut mycket av materialet. Vi vann Champions cup med bara 13 spelare. Det var fantastiskt. Samtidigt har det varit en jobbig säsong på vissa sätt.

– Tyvärr blev det lite för många nyförvärv från division 1. Man kände en hets och fick jobba otroligt hårt för att försöka få de nya spelarna att prestera på en högre nivå omgående. Totalt sett har det ändå varit en bra utveckling på alla spelare.

Mer läsning

Annons