Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nykomlingens andra seger

MIK Västerås kom tillbaka efter stjärnsmällen mot Fagerhult förra helgen. På lördagen tog nykomlingen tog sin andra seger efter 7-3 hemma mot Malmö FBC.

Annons

MIK skämde ut sig förra helgen när man torskade med hela 16-7 borta mot Fagerhult. Men på hemmaplan är MIK ett helt annat lag och tog tre nya poäng efter en stabil match mot Malmö.

Det var dock skåningarna som började det allsvenska mötet bäst och ledde med 2–0 efter knappt tio minuter – men MIK kom tillbaka och utjämnade efter mål av Jonatan Hirvonen och Sebastian Haile.

I andra perioden gjorde MIK ett avgörande ryck när man gick ifrån till 4–2. Och det var forwarden Fredrik Åhlberg som låg bakom båda målen. Först assisterade han elegant till Tobias Hjelms 3–2 och gjorde sedan själv fyran efter ett mönsteranfall.

– Skönt. Välbehövligt för min egen skull. Det har gått lite knackigt på slutet. Jag gör mina poäng men känner att jag kan bidra med mycket mer i spelet, säger Åhlberg.

Malmö reducerade med fem minuter kvar av matchen men kort därefter avgjorde Markus Hjelm matchen med ett skott på halvvolley.

Hemmalagets två sista mål kom i tom kasse.

– Det blev ändå lite nervöst när de reducerade till 4–3. Men när vi kunde kontra in femman kändes det stabilt. Vi gjorde en kanonmatch, säger Åhlberg.

Mål, MIK: Tobias Hjelm 2, Jonatan Hirvonen 2, Markus Hjelm, Fredrik Åhlberg, Sebastian Haile.

Mer läsning

Annons