Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

...och sämre för Carlström

Skyttekungen Alexander Carlström har gått med på att sänka sin lön med 20 procent. Nu kan VLT avslöja att han kan lämna VIB till nästa säsong.

Annons

– Jag har tänkt i de banorna, säger 20-åringen.

VIB:s ekonomiska kris har redan fått negativ effekt i form av att Magnus Cederberg har slutat. Till nästa säsong riskerar den att rasera stora delar av lagbygget.

Landslagsforwarden Christian Mattsson uppges vara på väg bort. Och nye skyttekungen Alexander Carlström öppnar också för en flytt:

– Jag har tänkt i de banorna. Jag vill självklart helst vara kvar och stanna i VIB och spela i den staden jag är född i. Men om det är strul med pengar hela tiden hit och dit blir det inga bra förutsättningar för att spela bra innebandy.

VLT kan avslöja att VIB misskött utbetalningarna till Carlström.

– Klubben är skyldig mig pengar, så är det. Hur mycket det är vet jag faktiskt inte, jag har inte fokuserat på lönen just nu. Det är en eller max två månadslöner det rör sig om.

Enligt uppgift till VLT tjänar Carlström cirka 5 000 kronor i månaden. Och han betonar att han inte spelar innebandy för att bli rik.

– Nej, jag bor ju fortfarande hemma och försörjer mig inte på innebandyn just nu. Jag kommer garanterat att spela klart den här säsongen. Carlström kommer gå med på VIB:s förslag att sänka lönen med 20 procent.

I gengäld vill han att kontraktet bryts efter säsongen.

– Jag har ett år kvar efter säsongen men eftersom jag går med på det här nu vill jag att det sista året skrivs av.

Ett flertal klubbar har redan kontaktat succéforwarden. Enligt uppgift till VLT är AIK en av dem.

– Jag kan inte uttala mig om det. Eftersom jag har kontrakt så får de inte förhandla med mig utan de kollar mest läget hur det är i VIB nu. Jag får ta ställning till eventuella erbjudanden efter säsongen.

Du har satt dig i en bra sits tack vare spelet hittills?

– Visst är det så. Gör man mycket mål som jag har gjort blir man upptäckt. Men jag tycker ändå det är laget som går först, vi ska försöka hålla oss kvar i superligan och jag tycker fortfarande att vi har en bra chans.

Mer läsning

Annons