Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rönnby i SM-final!

Klockan visade 14.31 i den sista perioden. Då exploderade K-borg när Sanna Tuominen sköt Rönnby till SM-final.
– Så jäkla skönt, säger hon efter 4-3-segern.

Annons
Segern är vår! Glada Rönnbyspelare, funktionärer och publik med hemmasympatier jublar efter segern. Rönnby i final!

Rönnby är klart för SM-final – klubbens tredje på de senaste fem åren. Ett imponerande facit.

Även den tredje semifinalfajten blev en riktig rysare.

Och precis som i de två tidigare matcherna startade Rönnby bäst. Efter fyra minuter placerade Sara Stålberg distinkt in 1–0-bollen men Falun kvitterade i mitten på perioden.

I den andra perioden klev tvillingarna Frida och Hanna Lindgren fram ordentligt. Frida stormade fram på kanten och sköt 2–1 och fyra minuter innan periodvilan svarade Hanna för matchens prestation. Hon vände bort två motståndare och bombade in 3–1-bollen i nättaket.

Avslutningen blev oerhört dramatisk när Falun jagade mål. Fast Sanna Tuominen säger att hon aldrig var orolig.

– Vi har en stark känsla i laget och vi trodde hela tiden att vi skulle ta dem, även om det blev nervöst mot slutet, säger hon.

Malin Dalbjer satte 2–3 i powerplay och några minuter senare kvitterade gästerna lite turligt på ett självmål av Rönnby.

Med fyra och en halv minut fick Sanna Tuominen taket nästan att lyfta när hon gjorde segermålet. Tuominen fick bollen på högerkanten i offensiv zon, sprang in mot mål, trampade runt flera spelare och höll i bollen och fick till slut i väg skottet. Bollen gick via Sara Stålbergs mage och in bakom Faluns målvakt Rachel Mleczkovicz.

– Jag tog en sån rajd i den första perioden men då täckte motståndarna skottet. Nu höll jag i ända till deras spelare inte hängde med längre, ett riktigt skönt mål, säger Sanna Tuominen.

Och tidigare hade just Sanna Tuominen ett drömläge att punktera matchen på ett friläge – men skärpan var inte hundraprocentig.

– Jag borde satt friläget. Det var lite nonchalant. Jag trodde väl att bollen redan var inne, säger Tuominen om den misslyckade dragningen.

Ni vinner semifinalen i tre raka matcher, hur starkt är det?

– Det är jättestarkt. Skitkul. Vi har alltid trott på att vi ska ta dem. Det finns en riktig vinnarkänsla i laget. Alla känner sig starka. Det spelar ingen roll vem som står på andra sidan.

Matchfakta

Rönnby-Falun4-3 (1-1, 2-0, 1-2)

Mer läsning

Annons