Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rönnby inspireras av VSK Bandy

Västerås har blivit Bästerås. Inför SM-slutspelet inspireras de regerande mästarinnorna Rönnby Tigers av VSK Bandy.

Annons
Pelle Alvin.

- Det är lite samma känsla som med VSK Bandy, säger Rönnbys tränare Pelle Alvin inför morgondagens kvartsfinal mot Endre och utvecklar:

- De hade väl inte slagit något lag i toppen under seriespelet. Sen i slutspelet dunkar de dit Hammarby. Ingen trodde på dem och de hade ju bara en landslagsspelare precis som oss. Det visar att om man prickar formen och är rejäl i allt och tror på det man gör så bär det väldigt långt.

Matchen får en intressant karaktär på så vis att just Rönnby och Endre avslutade seriespelet mot varandra. Då slutade det 4-4.

-- Vi kände lite på varandra där och det var ett väldigt fysiskt spel. Det blir fullt ös och målchanser överallt i deras hall. Och det kommer bli en riktig holmgång i morgon också.

Trots resan till Gotland, som Rönnbys damer påbörjar i morgon bitti, håller de det som en positiv resa.

- Det är en ganska skön resa ändå. Man åker lite minibuss och lite färja. Det är värre att sitta i buss till Umeå i 8-9 timmar och inte kunna röra sig. Resan blir bra och tajtar ihop gruppen.

Endre, som slutade trea i serien, ses som favorit i SM-kvarten.

- Det är ett bra lag vi kommer möta. De har tagit bra många fler poäng än vad vi gjort och har två spetsspelare som det är världsklass på. Det är de som gör mycket.

Vilka syftar du på?- Schweiziskan Corin Ruttimann och Anna Jakobsson. Det är de två som ska göra det för Endre. Vi har rätt bra koll på dem. Vi vet vad vi ska göra i morgon.

Och att Rönnby inte är favorit njuter klubben av.

- Det är lite konstigt med Rönnby, det är aldrig någon som tror på oss. De tippar aldrig på Rönnby, men helt plötsligt står man i hallen med SM-guld och SM-guld. Vi trivs med det och känner att vi gjort mycket bra saker på slutet. Det är påslag och det börjar glöda i ögonen på tjejerna, säger Alvin.

Mer läsning

Annons