Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rönnby kommer inte att värva sig ur skadekrisen

Rönnby Tigers skadeläge ljusnar. Då räknar inte regerande mästaren med att göra några nyförvärv.
– Våra egna spelare har klivit fram och tagit ansvar, säger Bosse Hägglöf i sportkommittén.

Annons

När Tigers skadekris var som allra värst öppnade tränaren Pelle Alvin för förstärkningar. Så här sa han till VLT då: ”Det är inte lätt mitt i säsongen, men vi ska göra ett försök”.

Sedan dess har Rönnby mött Huddinge och Pixbo. Resultatet: Regerande mästaren krossade förortslaget med 10–0 och förlorade en tajt match mot serieledaren Pixbo med 6–5.

Korsbandsskadorna på stjärntrion Sanna och Riina Tuominen plus Sara Stålberg har inte gjort att laget klappat ihop. Spelartruppens besked till ledningen: Det behövs inga nyförvärv – andra spelare kliver fram och levererar.

– Först slår vi Huddinge med 10–0 vilket är oerhört imponerande med tanke på vilka spelare vi har borta. Och sen gör vi en jättebra insats mot Pixbo där vi dominerar i två perioder men tyvärr förlorar för att vi inte alls är med i sista perioden, säger Bosse Hägglöf.

Han fortsätter:

– Våra egna spelare har verkligen klivit fram och bevisat att de kan ta ansvar och klara sig utan de spelare som saknas.

Därför räknar Rönnby inte med några förstärkningar.

– Nej, just nu letar vi inte aktivt efter spelare. Vi har haft så bra utveckling på våra egna spelare.

Succétvillingarna från i fjol – Hanna och Frida Lindgren – anslöt på lån strax innan slutspelet förra säsongen. Troligtvis är en liknande deal inte möjlig i år. Tvillingarnas Köping är bara två poäng från serieledning i division 1 mellersta. Och så länge Köping har något att spela för är en utlåning inte aktuell.

– Inte som det ser ut just nu. Men fönstret stänger 31 januari och de vet att de alltid är välkomna till Rönnby, säger Hägglöf.

Mer läsning

Annons