Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rönnbys tränare får sparken

Vlt.se kan avslöja helgens chockbesked - Rönnby sparkar tränaren Tomas Davies.Och Johan Kökeritz blir ny huvudtränare.- Vi är inte nöjda med resultaten och behövde göra en förändring, säger sportchefen Per Widar.

Annons
Johan Kökeritz tar över efter sparkade Tomas Davies.

Rönnby ligger på sjätteplats i superligan och har inte direkt gjort någon dålig säsong. Med tunga spelartapp som Madelene Backlund (slutat) och Mira Wickman (långtidsskadad) går det inte att kräva mer av laget.

LÄS MER: Interna kritiken mot laget.

LÄS OCKSÅ: Sågade sig själv efter chockmålen.

Efter två förluster på tre dagar förra helgen beslutade Rönnby att ge den unge tränaren Tomas Davies sparken. Chockbeskedet blev officiellt bara timmar före bortamatchen mot Linköping. Johan Kökeritz, som ledde klubben till SM-guld 2010 och som har varit assisterande tränare under den här säsongen, tar över som huvudansvarig.

- Efter många turer och långa samtal med ledare och spelare blev detta den lösning som vi anser är bäst i nuläget. Det gäller att hitta motivationen och glädjen i gruppen så att vi kan göra ett bra slutspel, vilket jag vet att Johan kommer att göra, säger Per Widar.

- Jag är den förste att beklaga eftersom det var jag som tog hit Davies. Det är en kunnig tränare men han har inte lyckats få ut allt ur spelarna.

I takt med att resultaten inte har gått Rönnbys väg har förtroendet för Tomas Davies minskat kraftigt från spelarna, vilket bekräftas av Widar.

- Spelarna tycker att det har varit otydligt med rollfördelningen. Som huvudansvarig måste man vara mer tydlig mot gruppen och det har inte funkat tycker spelarna. Därför måste vi göra den här förändringen och hoppas att det får effekt inför slutspelet.

Rönnby har haft stora problem med målskyttet vilket Per Widar är kritisk mot.

- Vi har inte spelat så bra innebandy som vi ska kunna göra. Oerhörda problem med målskyttet och det har satt sig i huvudet på spelarna. Jag är missnöjd med våra resultat.

Att Rönnby byter huvudtränare mitt under säsongen hör inte till vanligheten. En av få gånger man gjort det var när Stefan Lindgren hoppade av på grund av sin civila jobbsituation 2013.

- Jag har inte heller mått bra de senaste dagarna. Vi är inte vana vid att man gör sånt här i Rönnby.

LÄS MER: Davis tankar inför Linköping.

Mer läsning

Annons