Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storseger för Rönnby mot Örebro

Rönnby krossade Örebro med 11–3. 18-åriga Alice Tonneman hade stor show och stänkte in fem mål.
– Det har inte hänt förut. Jag har alltid varit en framspelare tidigare i karriären, säger forwarden.

Annons
Alice Tonneman, till höger, hade stor show mot Örebro.

Rönnby hämtade sig snabbt efter fiaskot mot Karlstad i lördags. Örebro hade ingenting att säga till om i kvällens match. Svenska mästarna bjöd på en skön underhållning avgjorde matchen på tio minuter.

Allra roligast hade supertalangen Alice Tonneman. Hon gjorde lite som hon ville och satte fem mål.

– Jag har skjutit så himla mycket de senaste matcherna. Mot Karlstad gjorde jag visserligen två mål men det var inga direkta skott utifrån. Nu lossnade det och det var skönt, säger Tonneman.

Rönnbyforwarden är uppe i sju fullträffar på två matcher – och har totalt gjort 17 mål på tolv matcher.

– Jag har alltid varit en framspelare tidigare i karriären. Det är bara den här säsongen som jag har gjort mycket mål, säger Tonneman.

Hur kommer det sig att du utvecklats till en riktig sniper?

– Dels kommer jag till mycket lägen i vårt spel och det funkar kanonbra att spela med ”Karro” (Karolina Widar). Sedan skjuter jag mycket bättre nu. Jag har hittat rätt klubba. De två senaste åren har vi kört med Salmingklubbor och de har jag inte trivts med. Det kanske låter lite roligt att mycket beror på klubban men det gäller att hitta en som passar en bäst.

Tonnemans 9–1-mål var en delikatess. Widar hittade fram med en delikat passning till Petra Weiss som i sin tur direktpassade till Tonneman som hade öppet mål.

– Vi spelade jättebra. Det var så himla roligt. Det märktes att vi var med på ett helt annat sätt nu än mot Karlstad. Nu syntes det i allas ögon att vi var på gång. Vi gjorde en grymt bra match. Alla ville att allt skulle bli perfekt, säger Tonneman.

Rönnby är fortsatt tabellfemma efter segern. På lördag får laget bekänna färg då Iksu kommer på besök.

Mer läsning

Annons