Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sura möter SSL-lag

Matcher mot superliga-lagen Falun, Linköping och Caperiotäby. Surahammars IBF får bekänna färg under helgens turnering i Kättinghallen.

Annons

– Det blir tufft men samtidigt väldigt lärorikt, säger tränaren Stefan Lindgren.

Lindgren har lyckats locka högklassiga motståndare till träningsturneringen i Ramnäs. Både Falun och Caperiotäby kommer säkerligen att tillhöra topplagen i vinter och Linköping, med förre VIB-tränaren Stefan Hedlund som tränare, har en stark trupp som nykomling.

– Det blir lärorika matcher för mina spelare. Både Falun och Caperio går minst till SM-semifinal den kommande säsongen. De har starka trupper och Linköping kan det nog gå bra för. De hade ruskigt bra trupp förra året och är knappast sämre nu, säger Lindgren.

Vad har ni satt upp för målsättning?

– Vi kommer ju inte direkt att vara det bollförande laget. Prio ett är att vi ska försöka sätta försvarsspelet så bra som möjligt och sedan satsa på kontringar.

Sura börjar mot Falun där som bekant förra VIB-stjärnorna Christian Mattsson och Alexander Carlström lirar. Dessutom är förre Surastjärnan Jack Kvist tillbaka på sin gamla hemmaplan.

– Väldigt roligt för Jack att komma hem och spela. Det ska bli kul att se. Och Falun blir spännande att se med Mattsson och Carlström samt Rasmus Enström, säger Lindgren.Anders Granlund

Spelschemat

I dag: Sura–Falun, Linköping–Caperiotäby, Sura–Linköping.

I morgon: Falun–Linköping, Sura–Caperiotäby, Caperiotäby–Falun.

Mer läsning

Annons