Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Trivs bättre som center"

Mathilda By gjorde en godkänd landslagsdebut – som forward. Nu vill förbundskaptenen Curt Söderström se henne på den positionen även i Rönnby.

Annons

– Så blir det inte. Jag trivs bättre som center, säger By.

Rönnbys 20-åriga center Mathilda By har, efter en succéartad säsongsstart i klubblaget, fått känna på hetluften i internationella sammanhang. Sverige vann EFT-turneringen i Schweiz och Mathilda By svarade för en godkänd landslagsdebut. Hon spelade från start mot Tjeckien och Schweiz och i den sista matchen mot Finland blev hon inbytt när Curt Söderström vaskade om i laget.

Dessutom fick By stort förtroende i powerplay som lagets enda rightfattade forward. Hon levererade inget mål men väl två assist under helgens matcher.

– Det är alltid något även om det känns väldigt surt att jag inte lyckades sätta dit något mål. Jag hade säkert 5-6 träffar i ribba och stolpe.

Trots att By blev mållös fick hon goda vitsord av förbundskaptenen Curt Söderström. Efter debuten sa han så här:

– Mathilda är en sniper och hon lyckades komma till lägen för att vara en sniper. Målskyttet i de lägena kommer med tiden, men för oss är det prestationen att hitta lägena som är viktigast. En klart godkänd debut som bådar gott inför framtiden.

Och Söderström vill nu att By ska spela forward även i Rönnby för att passa in ännu bättre i en framtida forwardsroll i landslaget.

Men den åsikten delar inte Mathilda By.

– Nä, det kan han glömma. Jag vill inte spela forward i Rönnby. Jag är center och trivs klart bättre med det. Det är på den positionen jag är bäst.

Vad säger du annars om din debut?

– Helt okej. Det var nervöst i första matchen och då kände jag mig lite virrig. Sedan gick det bättre. Extra kul att jag fick så stort förtroende i powerplay.

Mer läsning

Annons