Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIB förlorade oväntat

Striden mellan bottenlagen i superligan intensifieras. VIB:s herrar förlorade oväntat hemmamötet mot Tyresö – efter förlängning.

Annons
Ont värre. Christian Mattsson fick en fotskada i sudden och låg en stund på plan i plågor innan han leddes av med lagkamraters hjälp. FOTO: PER G NORÉN

– Vi spelade inte bra, säger Alexander Carlström.

Det var nära att Tyresö knep alla tre poängen i Bombardier Arena. Med tre minuter kvar gjorde Robin Ullström 3–2 till Tyresö – och då såg det mörkt ut för VIB.

Men bara 45 sekunder senare klev målkungen Alexander Carlström fram – som dittills varit ganska osynlig – i slottet och skickade in kvitteringsbollen och räddade en poäng till VIB.

– Det var bara att sätta dit den. Fick ju sånt bra läge. Tyvärr var det inte till mycket hjälp. Vi förlorade ju ändå och fick bara en pinne. Vi borde haft tre, säger Carlström.

VIB var förvånansvärt blekt – trots matchens betydelse. Och Alexander Carlström själv hade ingen av sina bättre dagar.

– Jag borde gjort två-tre mål till. Det var lite segt och stillastående. Det var egentligen bara i slutet som jag vaknade till, säger Carlström.

VIB spelade helt okej i den första perioden men i andra tog Tyresö över det mesta av spelet.

– Första perioden hade vi lite bollrull men andra var ganska dålig. Vi kom ingenstans. I sista ryckte vi upp oss lite men det räcker inte att göra en bra period, säger Carlström.

Hur var det med inställningen?

– Det kändes jättebra innan matchen. Men Tyresö är mycket mer taggade än oss. De krigade mer och det märktes att de spelade för att hålla sig kvar.

36 sekunder från slutet satte Linus Näsman 4–3 och fixade bonuspoängen till Tyresö.

Nu skiljer det bara tre poäng mellan lagen. VIB möter Balrog borta nästa match och avslutar mot Storvreta hemma. Tyresö har AIK hemma och i sista omgången Falun borta.

– Vi har lite lättare spelschema kvar. Vi får se till att vinna en av matcherna som är kvar. Jag tror att det krävs att vi vinner en till. Vi måste kriga bättre nästa match, säger Carlström.

Christian Mattsson leddes av plan med en fotskada, som han ådrog sig under sudden.

Matchfakta

VIB–Tyresö

Publik: 624

Mer läsning

Annons