Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIB:s ekonomi körd i botten

Det är kris i Västerås IB och ekonomin är körd i botten. Nu vädjar klubben till allmänheten om hjälp – i ett öppet brev på hemsidan.
– Det har varit ett jättetufft år, säger VIB:s ordförande Anna Eriksson.

Annons

Sportsligt sett går det något bättre för VIB jämfört med debutsäsongen i superligan. Ekonomiskt går det dock avsevärt tyngre.

VIB Elit har stora likviditetsproblem – flera spelare har inte fått sina löner utbetalda och enligt uppgifter har klubben en leverantörsskuld på drygt 250 000 kronor hos Team Sportia.

Nu väljer klubben att gå ut på hemsidan och berätta om det krisartade läget.

– Vi har helt enkelt haft för dålig koll på ekonomin. Vi har bytt ekonomiansvarig två gånger och det har inte varit så lyckat. Det är mycket därför som vi inte har haft full koll på situationen, säger Anna Eriksson.

VIB har även tappat en hel del i publikintäkter.

– Förra säsongen hade vi två utsålda matcher innan jul, det har vi inte varit i närheten av i år. Publiksiffrorna är klart sämre men samtidigt har vi inte haft så många hemmamatcher på slutet, säger Anna Eriksson.

Hur akuta är likviditetsproblemen, finns risken att klubben går i konkurs?

– Ett konkurshot finns alltid. Men vi är övertygade om att vi ska klara av det här. Det akuta likviditetsproblemet kan vi jobba ikapp den närmaste tiden. Det handlar om drygt 200 000 kronor. Vi har en handlingsplan för hur vi ska ta oss ur den här krisen.

Och nu går klubben ut och vädjar om hjälp i ett öppet brev på hemsidan. Bland annat skriver man så här: ”Finns det företagare eller vanliga medlemmar, kanske folk som har kontakter, som på olika sätt skulle kunna bistå via sponsring eller gåvor? Hör av er!”

– Vi måste jobba stenhårt för att klara av det här. Vi behöver ha kvar elitlagen. Jag hoppas att Västerås ställer upp för innebandyn i stan.

Eriksson vill inte säga något om beloppet på leverantörsskulden till Team Sportia.

– Vi har en avbetalningsplan. Vi har ett bra samarbete med Team Sportia.

Mer läsning

Annons