Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIB-stjärnan skrev på nytt kontrakt

Här skriver Madelene Backlund på för en säsong till i VIB. 18-åringen vägrar ge upp elitseriedrömmen med klubben.
- Jag vill ge det en chans till, säger hon.

Annons
Madelene Backlund blir kvar i VIB. FOTO: KEVIN JOHANSSON

Backlund gjorde en minst sagt suverän säsong och slog poängrekordet i division 1 med 73 poäng på 18 matcher.

Men VIB missade chansen att kvala sig till elitserien. Och då räknade många med att U19-landslagsspelaren var förlorad för klubben. Men de hade fel.

- Jag vill vara med och försöka ta VIB till elitserien en gång till. Det tror jag vi kommer lyckas med om vi får en bredare trupp.

Backlund har lirat i VIB sedan hon debuterade i seniorinnebandyn. Och väljer trots elitserieanbud från Dalen och Rönnby att stanna.

- Jag har spelat här så länge nu så då känner jag att det inte finns någon anledning att flytta. Jag har allt här, ett nytt jobb och pojkvän – så då vill jag vara kvar.

Trots att du hela tiden får höra att du är för bra för division 1?

- Ja, jag och mamma snackade lite om just det. Det är många som säger det, men det får jag ta. Det är upp till mig vad jag gör. Man kan satsa på innebandy om man vill, men man får inte mycket för det. Jag spelar hellre i division 1 med VIB än att byta till en bättre och inte trivas.

”Madde” krossade alla tiders poängrekord. Men det finns två titlar kvar att plocka i division 1. Både målrekordet (47) och assistrekordet (30) står sig.

- Jag kan fortfarande utveckla saker i ettan, få bättre spelsinne och så vidare. Det känns inte som att jag blir en sämre spelare för att jag spelar i ettan. Och jag vill gärna slå nåt av rekorden som är kvar, jag var två mål och två assist ifrån båda två den här säsongen.

Mer läsning

Annons