Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinnare i debuten

Debut i elitserien. Och hon blev vinnare direkt.
– Det kunde inte ha gått bättre, säger målvakten Ida Larsson efter Rönnby Tigers 4–2 mot Dalen i premiären.

Annons

Hanna Pettersson var bortrest och Mirja Wiklund sjuk. Då fick Ida Larsson, 20, hoppa in.

Nervöst?– Konstigt nog inte. Jag var hellugn hela dagen, säger hon leende efter slutsignalen.

Vilket betyg ger du dig själv?

– En stark trea, eller kanske en svag fyra. Det kunde inte ha gått bättre, vinst och så utsedd till matchens lirare, säger hon.

Något blygsam om sin egen insats. För hon var riktigt bra i Bombardier Arena. Började med att rädda ett friläge och fortsatte säkert matchen i genom.

Först när det stod 4–0 en bit in i tredje perioden släppte hon in första målet. Efter 3,34 fick Isabell Larsson fritt skottläge efter en snabb omställning.

– Det målet borde jag ha tagit, det gick fort där, säger Larsson.

Dalen reducerade till 4–2 efter 17,42, ett mål Ida Larsson var chanslös på. Men några lägen att komma närmare skapade inte Umeålaget.

– Tyckte att vi kontrollerade det här väldigt bra och jag blev aldrig orolig på slutet. Det finns så många vinnarskallar i det här laget så de skulle aldrig släppa poäng i en sån här match. Det är nya spelare och ett nytt system så det kommer nog att ta lite tid innan det sitter bättre. Totalt tycker jag att det var en bra match av oss, säger hon.

Tränaren Pelle Alvin var nöjd med sin debuterande keeper.

– Cool och säker. Lite ivrig med utkasten men det här klarade hon galant, säger Alvin.

Dalen hängde med bra i första perioden och skapade ett par goda mållägen. Men det var Rönnby som tog ledningen med 1–0 genom Mathilda By, hennes första elitseriemål.

Andra perioden var Tigers bästa. Västeråsarna spelade sig fram till många bra målchanser, ibland efter fina upprullningar, men hade svårt att sätta dit bolen.

Sanna Scheer gjorde förvisso 2–0 efter 22 sekunder och Alice Tonneman 3–0 på nyförvärvet, Petra Weiss, perfekta passning, men det borde varit fler hemmamål.

I tredje perioden kom 4–0 genom Karolina Widar per omgående. Men sedan hände inte så mycket och Dalen tilläts alltså göra två reduceringsmål i slutronden.

– Dalen var bättre än jag trodde. Men jag tycker ändå att det var en bra premiär, och så klart skönt med en bra start, säger Alvin.

En detalj var han dock inte så nöjd med, en viktig sådan.

– Vi brände alldeles för många lägen. Den här matchen skulle varit stängd efter andra perioden.

Mer läsning

Annons