Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AIK vann mot VIK

VIK klev mållösa av hemmaplan när tabelltvåan AIK kom på besök.

Annons
Föll för övermakten. Christian Larrivée var en av många VIK:are som försökte - men föll för tabelltvåan AIK:s spel. FOTO: PER G NORÉN

 - Ingenting är omöjligt, mer har jag inte att säga om det, konstaterar VIK-tränaren Fredrik Nilsson efter 0-4-förlusten.

Knappt halvvägs in i den första perioden i ABB Arena tog det gästande topplaget AIK ledningen mot VIK Hockey.

0-1 kom i powerplay, en puck studsade fram till Christian Sandberg i slottet - och han nöp till direkt.

Efter en jämn start kom mycket av perioden att handla om boxplay för VIK:s del.

Och det gick inget vidare.

AIK satte även 0-2 bakom VIK-keepern Daniel Sperrle. Det var Daniel Bång som i numerärt överläge fick gräva fram två returer innan han forcerade in trissan.

VIK kan dock tacka Sperrle för att underläget inte blev större än så.

I en mittronden fick i alla fall VIK:s andrakedja till slut upp farten. Trion bet sig fast i AIK-zonen och en reducering var nära, men trycket kom av sig när Christian Larrivée åkte på en trippingutvisning.

Med Larrivée tillbaka på isen skapade kedjan åter flera heta lägen.

Drygt fyra minuter före den andra periodvilan fick VIK även till ett bra powerplay, där laget gjorde det mesta rätt - utan att näta. Närmast var Dennis Rasmussen som fri framför kassen misslyckades med att finta bort Heino-Lindberg.

VIK vaknade alltså till liv, men närmade sig ändå inte AIK. Mycket beroende på storspel av Heino-Lindberg i gästernas kasse.

Den tredje perioden hettade till direkt när VIK:s Tobias Forsberg sänkte AIK:s Tobias Ericsson med något som domaren ansåg var en knätackling.

Efter drygt fem minuter åkte Henrik Eriksson på en smäll och när han långsamt gled till spelarbåset passade AIK på att kontra in 0-3 genom Richard Gynge.

Med knappt tre minuter kvar tog VIK timeout. Gulsvart bestämde sig för att köra in i det sista och tog ut målvakten Sperrle.

VIK tryckte på, men AIK:s Lucas Lawson rensade bort en målvaktsretur... som gled över hela isen och in i tomt mål, 0-4. VIK-kaptenen Andreas Lindh välte målburen i frustration.

Läs allt om matchen på www.vlt.se/sport/ishockeybloggen

Matchen var lugn i ett avseende; polisen hade inga som helst problem med ordningen bland VIK- och AIK-supportrarna, varken före, under eller efter matchen:

- Det flöt på lugnt, säger Jonas Dunder, vakthavande befäl vid Västmanlandspolisen.

Mer läsning

Annons