Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backlund bäst i Calgarys förlust

Trots mål från Mikael Backlund föll hans Calgary Flames mot Pittsburgh Penguins.

Annons
Mikael Backlund jublar efter sitt 1-2-mål mot Pittsburgh Pengiuns. Målet satte stopp för Calgarys rekordlånga måltorka på hemmaplan.

Backlund var Calgarys bästa spelare när laget åkte på en ny förlust genom 1-2 på hemmaplan mot Penguins. Laget har haft det tungt de senaste matcherna och satte under matchen ett nytt måltorka-rekord med 196 minuter och 59 sekunder utan mål på hemmais.

En storspelande Marc-Andre Fleury i Penguins-målet noterades för 27 räddningar. Mikael Backlund lyckades inte överlista honom förrän i tredje perioden när Flames hade ett tvåmåls-underläge.

-Naturligtvis var det kul att sätta ett mål eftersom vi inte har gjort så manga hemma på sistone. Vi är väldigt besvikna över att vi inte vann matchen. Personligen känns det så klart bra att göra mål, men det känns inte bra om du inte vinner matcher, säger Backlund till nhl.com

Trots den sjätteförslusten i rad på hemmaplan var Backlund ändå nöjd med att sätta stopp för måltorkan.

-Det är en lättnad. Det är svårt när du jagar och jagar, får målchanser och pucken ändå inte går in. Det sätter sig lite i huvudet. Det borde inte göra det, men det är naturligt. Men så snart du sätter en lugnar alla ned sig lite och det känns bättre, säger Backlund.

Mer läsning

Annons