Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BIK Karlskoga: Laget alla hatar att möta

Det är laget alla hatar att möta. Och BIK Karlskoga tänker inte ändra på den saken. - Blåstället sitter i väggarna, säger Lenny Eriksson.

Annons

Trotjänaren Kristofer Näslund sade det själv på upptaktsträffen: "Alla säger att de avskyr oss. Och de kommer hata oss i år med, det är dumt att ändra ett vinnande koncept".

Ingen tvekan om att BIK kommer bli tuffa att möta. Succétränaren Sam Hallam har lämnat klubben, men fanan hålls uppe av den mycket rutinerade Lenny Eriksson. Men visst blir det svårt att nå en tredjeplats två år i rad med begränsade resurser.

- Det var exceptionella förhållanden ifjol med en våg man red på och ett målvaktsspel som var riktigt bra vilket gav ett otroligt bra resultat, säger Lenny Eriksson.

Målvakten har också försvunnit – italienaren Daniel Bellissimo har gått till Timrå, och ersatts av Joel Gistedt, andremålvakt i Rögle förra säsongen. Men det är naturligtvis det hårt jobbande kollektivet som ska göra det för BIK i år som alla andra år.

Och där spelar det enligt Lenny Eriksson ingen roll vem som är tränare.

- Blåkläderna sitter i väggarna så det är ingen fara. Sällan har jag varit i ett lag med sånt driv och uppfostran inom gruppen. Så det där finns kvar, ingen tvekan om det, och det är livsviktigt, säger han.

Och trots ny tränare och en del nya spelare är truppen till stor del intakt:

- Det har egentligen bara försvunnit en av de drivande spelarna från i fjol och det är Tobias Thermell - och nu är han assisterande tränare. Så i grund och botten finns hela den där kärnan kvar, säger Eriksson.

Frågan är hur man ska kunna bli ännu bättre än en tredjeplats. Det är dock ingenting man förväntar sig i BIK:

- Vi trycker på delete och nollställer allt. Huvudambitionen är ändå att bli bättre och om man jobbade hårt ifjol så kan man jobba ännu hårdare i år. Vårt mål är att nå topp sju, i dagens serie är det en tillräckligt tuff målsättning, säger Lenny Eriksson.

ANDREAS HANSON

[email protected]

FAKTA

BIK Karlskoga

Arena: Nobelhallen (kapacitet 6 300, snitt förra säsongen: 2 283).

Förra säsongen: 3 i grundserien, 6 i kvalserien.

Huvudtränare: Lenny Erksson (ny från Dornbirner, Österrike, ersätter Sam Hallam som gått till Växjö). Som spelare en poängstark back på allsvensk nivå. Tre elitseriesäsonger på 70-talet i Brynäs och Örebro. Mycket rutinerad som tränare, har tränat klubbar i Sverige och Norge sedan 1988, dock aldrig högre än på allsvensk nivå.

Största nyförvärv: Joel Gistedt (mv, Rögle), Ken Andre Olimb (f, Leksand), Pathrik och Ponthus Vesterholm (båda f, Malmö).

Största förluster: Linus Persson (f, Luleå), David Lidström (b, Djurgården), Daniel Bellissimo (mv, Timrå), Tobias Thermell (f, slutar, nu assisterande tränare).

Fotnot: ovanstående fakta var giltigt den 4 september 2012.

Mer läsning

Annons