Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blue Hammers borta från playoff

Sura missade chansen. Nu blir det svårt att nå playoff. "Vi får inse att det är kört", säger tränaren Johan Rauch efter 3–4 mot Tierp

Annons
Johan Rauch, tränare i Blue Hammers.

Samtidigt som Sura tappade poäng borta mot serieledaren vann den andra toppkonkurrenten Falun mot Hedemora. Inför slutspurten är Sura därmed fyra pinnar efter Tierp (en match mindre spelad) och tre efter Falun.

– Tierp ska förlora mot bottenlagen och det kommer inte att hända. De tar playoffplatsen tror jag och jag tycker att det är välförtjänt, de har varit bästa laget, säger Rauch.

Sura halkade ned till fjärdeplatsen i fortsättningsserien, vilket innebär att om laget ligger kvar där blir det kval för att hålla sig kvar i ettan.

– Där vill vi inte hamna. Men det här löser vi, säger han.

Sura hade häng på poäng i toppmötet. Efter en godkänd första och en dålig andra period låg Sura under med 4–1 i slutet av matchen. Men Patric Ålebo gjorde 4–2 efter 17.20 i tredje perioden. När Petter Mattsson hängde in 4–3 efter 18.20 var det nära. Sura hade också lägen i slutet med målvakten Simon S:t Cyr vid sidan, men upplänningarna kunde hålla undan.

– Surt, men det var ändå rättvist, summerar Rauch, som inte ville plussa för någon av sina spelare.

Matchfakta

Division 1 C, fortsättningsserien

Tierp-Sura 4-3 (0-0, 2-1, 2-2)

Mål Sura: Sebastian Nordmark, Patric Ålebo, Peter Matsson.

Publik. 121.

Mer läsning

Annons