Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En poäng för Blue Hammers

Trots den katastrofala starten.
Sura Blue Hammers fixade en poäng hemma mot Lindlöven.
– Starkt av oss att få en pinne, säger tränaren Thomas Maikkula.

Annons

Sura Blue Hammers har imponerat i division 1 C vår och vunnit fem av sex matcher. I hemmamatchen mot Lindlöven var det dock inte mycket som fungerade för Blue Hammers som fick en chockstart. Laget hade svårt med defensiven och efter elva minuter ledde Lindlöven med 3–0.

– Katastrofal inledning. Vi var inte riktigt vakna. Vet inte varför. Vi har spelat bättre på bortaplan på slutet och nu kanske grabbarna inte var tillräckligt ödmjuka för att göra jobbet. Sedan vill man oftast föra hemmamatcherna och hålla i pucken lite för länge i stället för att spela enkelt, säger Thomas Maikkula.

Suratränaren tog timeout efter 0–3 – och då blev det bättre fart. Lagkaptenen Tobias Lundqvist reducerade kort därefter.

– Det blev klart bättre när vi gick ner på folk och då jobbade vi oss in i matchen, säger Thomas Maikkula.

Nicklas Larsson reducerade en bit in på den andra perioden med ett mäktigt slagskott. Lindlöven gjorde dock ytterligare två mål i mittenakten.

I slutperioden var det Sura som förde spelet och jagade kvittering. Med fyra minuter kvar svarade backen Nicklas Larsson för en av sina patenterade uppåkningar, tog sig igenom motståndarförsvaret och lyckades på något sätt få in pucken bakom gästernas målvakt.

– Jag svängde in vid kassen och chansande med att slänga in pucken, den tog i ryggen på målvakten och rullade in. Ett skönt men lite turligt mål, säger Nicklas Larsson.

I förlängningen hade Sura flest chanser och just Larsson hade ett kanonläge att fixa bonuspoängen men han brände.

Nu fick Lindlöven i stället extrapoängen efter straffläggning. Sura missade alla sina tre straffar medan Lindlöven satte sin sista.

Mer läsning

Annons