Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtiden öppen för Lindh

Han har gjort elva raka säsonger för VIK i allsvenskan. Nu går Andreas Lindhs kontrakt ut - och frågan är vad som händer?
- Jag skulle aldrig lämna VIK, säger 35-åringen.

Annons
Andreas Lindh.

Nu handlar det om tre scenarion.

1: Lindh förlänger med VIK.

2: Lindh vill förlänga men VIK säger nej.

3: Lindh slutar spela hockey.

- Det är ju silly season nu, säger Lindh på frågan om framtiden.

- Men vad fan, vi har precis avslutat sista matchen. Det är svårt att blicka framåt nu och jag har inte träffat Niklas än och fått något att ta ställning till.

Enligt uppgifter till VLT från flera håll ska Lindh vara nära ett beslut att lägga av. Dels har han sedan i vintras ett nytt jobb - och dels har ljumskarna spökat under säsongen.

Men efter säsongsavslutningen mot Djurgården öppnade den fysiske backen ändå för mer spel.

Känner du att du har mer att ge?

- Alltså, mer och ge … det är kul med hockey och jag känner mig fräsch i kroppen. Det är mycket som spelar in. Jag ska prata med Niklas, min arbetsgivare, familjen och så får vi se vad som händer.

Skulle du kunna spela någon annanstans än i VIK?

- Nej, jag skulle aldrig lämna VIK i så fall. Det är bara VIK som gäller.

Hur ser du på ditt spel i kvalserien?

- Jag är stolt över att spela i kvalserien med min moderförening VIK. Vill du ha ett betyg så ger jag mig själv godkänt då.

Ni gick inte hela vägen, hur tänker du efteråt?

- Nu är det tungt och tomt. Men ge oss några dagar så får vi blicka tillbaka och se hur det känns då. Vi hade ett kanonlag i år. Men kvalserien är tuff och vi har inte råd att göra misstagen vi gör i början och halka efter. Sen påverkas vi av några frånfall och ska man ha med tätstriden att göra ska man ställa upp med bästa laget hela tiden vilket vi inte gjorde. Och sen måste alla vara på topp också. Det var inte vårt år i år.

Hur tycker du att VIK ska fortsätta sin satsning nu?

- Oj. Äh, det får andra sköta. Jag är bara inblandad i det som sker på isen och det får (Anders) Eklund, Niklas (Johansson) och de andra sköta.

Lindh har spelat med både David Lidström och Markus Ljungh som avancerade till SHL efter segern över VIK. Efteråt hälsade han följande till sina ex-lagkamrater:

- Jättegrattis. Med det trycket som var här inne är DIF det laget som förtjänar det mest. De hade en jättestark avslutning på serien och vi visste att de skulle bli att räkna med.

Mer läsning

Annons