Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han nobbade Växjö Lakers

Växjö Lakers ville värva Suras poängkung Stefan Holmgren. Nu kan VLT avslöja att forwarden nyligen nobbade allsvenskans serieledare.
 – Alla detaljer gick inte att lösa tyvärr, säger ”Stiffen”.

Annons

Växjö är så här långt hockeyallsvenskans suverän. Laget toppar serien på 57 poäng – fyra pinnar före Örebro och hela tolv före trean Leksand.

Nu letar laget förstärkningar. Bland annat vill man ha in en ny powerforward.

Då kontaktade klubben Suras forward Stefan Holmgren – som öst in poäng i division 1. Totalt har det blivit 20 mål och 13 assist på 24 matcher.

– Det var riktigt kul att Växjö hörde av sig. Det är ju ändå det bästa laget som man kan spela för i allsvenskan. Det hade verkligen varit grymt roligt att lira där men tyvärr gick inte allt att lösa så jag var tvungen att tacka nej, säger ”Stiffen”.

Vad erbjöd Växjö dig för roll?

– Vad jag vet så har de knappt några skador utan de ville förstärka truppen. De har många spelskickliga lirare så mig ville de ha som lite av en grisspelare som går rakt på mål. Jag har ju haft den rollen tidigare och vet att jag behärskar den väl. Det känns riktigt surt att jag var tvungen att tacka nej.

Varför gjorde du det?

– Växjö ville först ha ner mig på tryout-spel under två veckor innan de kunde erbjuda mig ett kontrakt. Det kändes lite för osäkert.

– Jag har precis börjat utbilda mig till larmtekniker och jag vill inte offra den utbildningen. Jag måste tänka på min civila karriär. Som hockeyspelare har jag inte så många år kvar. Dessutom har jag min familj att tänka på.

Hade du tackat ja till Växjö om de hade erbjudit dig ett kontrakt säsongen ut?

– Ja, det hade jag nog gjort. Det skulle vara jäkligt roligt att spela för ett sånt bra lag.

Du har inte hört något från din gamla klubb VIK Hockey?

– Nej, inte ett ljud.

Vad säger du om de hör av sig?

– Det vet jag inte. Det får vi ta då. Men jag tror inte att det blir aktuellt.

I morgon kan Sura Blue Hammers bli klart för all-ettan då man möter Valbo borta.

– Det hoppas jag att vi blir. Jag tror att vi kan hävda oss väl i allettan. Kan vi bara minimera våra individuella misstag så tror jag att vi kan ta oss vidare även från all-ettan, säger ”Stiffen”.

Mer läsning

Annons