Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag går helt på magkänslan”

Trots storspel i tre raka matcher – Daniel Sperrle bänkas mot Leksand i kväll. Så här förklarar tränaren Mats Waltin sitt beslut.
 – Jag går helt på magkänsla i det här fallet, säger han.

Annons

VIK Hockey har tre raka segrar med Daniel Sperrle i kassen. Men han får inte spela mot Leksand i kväll. Mats Waltin ger i stället Johan Gustafsson, som är tillbaka efter sitt landslagsuppdrag, chansen mellan stolparna.

– Visst, Daniel har varit jättebra i de senaste matcherna. Men nu får Johan stå. Jag går helt enkelt på magkänsla, och det är så jag har jobbat väldigt länge. Och det har jag förklarat för grabbarna, säger Mats Waltin.

Johan Gustafsson vaktade kassen när VIK vann bortamatchen mot Leksand med 2–1. Det är dock inget som Mats Waltin har lagt någon vikt vid när han valt målvakt.

– Det är så länge sedan så det har ingen betydelse. Men visst, Leksandsspelarna kommer nog ihåg att Johan storspelade när vi vann.

I går blev det känt att norrmannen Mathias Trygg lämnat laget – efter bara två matcher.

Mats Waltin vill dock knappt kommentera den händelsen.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Det blev en konstig situation. Trygg var här så kort tid så jag tänker inte något mer på det. Det har jag lagt bakom mig.

VIK är för en gångs skull helt skadefritt och kommer till spel med 13 forwards och sju backar.

– Även om vissa av våra backar inte är helt hundra i form än så känns det bra.

Mer läsning

Annons