Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johansson avgjorde – med ett slumpskott i boxplay

2-3-underläge mot Södertälje inför den sista perioden.
Då fixade Fredrik Johansson segern med två mål.
- Skönt att vi hittade ett sätt att vinna, säger matchhjälten.

Annons

Det var fördel Södertälje inför den sista perioden. SSK hade varit det hetare laget i spel fem mot fem men den här kvällen var det ”special teams” som avgjorde.

Knappt fem minuter in på perioden kvitterade Fredrik Johansson till 3-3 efter en tilltrasslad situation när VIK hade powerplay.

– Det var ett skott på mål, mycket trafik framför kassen och pucken hamnade bakom deras målvakt och jag petade in den. Skönt att få göra mål i powerplay. Vårt PP har funkat bättre efter jul. Där har vi fått ett vapen. Och det känns tryggt för gruppen att veta att vi kan producera i PP när vi får chansen, säger Johansson.

VIK-centern fick även sista ordet. Med drygt två minuter kvar drog Jeremy Williams på sig en onödig utvisning och SSK fick ett drömläge att avgöra.

Men istället snodde Fredrik Johansson pucken vid blålinjen och åkte upp och sköt 4-3 med ett inte alltför märkvärdigt skott från högerkanten.

-Det var länge sedan som jag gjorde två mål i en match. Otroligt skön känsla och att vi dessutom vinner.

Du såg trött ut när du skrinnade längs kanten?

– Gjorde jag det? Det var jag inte. Eller jo ha ha. Mjölksyran sprutade. Deras forward missade lite där på blå och jag fick tag i pucken. Tänkte att jag skulle ha lite kräm kvar för att runda deras back men det fanns inget kvar i benen så jag sköt istället. Pucken gick in under målvaktens armhåla. Deras målvakt missbedömde nog skottet lite.

Mer läsning

Annons