Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlskrona: Nykomling redo för ett maraton

Blekinge har äntligen fått ett hockeylag på elitnivå. Och räkna med att det kommer bli tufft att vinna borta mot Karlskrona och deras fans.

Annons

Många klubbar skulle bytt ut större delen av truppen, värvat hårt och storsatsat. Karlskrona däremot har valt att satsa vidare på samma stomme som kom vann kvalserien och tog steget upp. Bara fyra spelare har lämnat och sju nyförvärv hämtats in – det är mindre än de flesta konkurrenter.

- Vi har försökt bygga långsiktigt och göra små förändringar inför varje år. De senaste två åren har vi tränat som om vi spelade i hockeyallsvenskan, säger tränaren Tomas Kempe.

I division ett har Karlskrona varit ett topplag, nu blir det sannolikt en annan sak:

- Vi är beredda på att inte ha pucken lika mycket. Det gäller att stå pall och spela ett bra försvarsspel, och framförallt klara av att ladda om det går tungt, säger Tomas Kempe.

KHK har heller inte, till skillnad mot den andra nykomlingen Asplöven, satt upp någon målsättning om att vara med och kriga om en topp sju-placering.

- Vi vet att det kan bli några förluster i rad, det måste vi vara beredda på. Vi vet att det blir ett maraton, säger Kempe.

Men KHK kan också räkna med ett enormt stöd på hemmaplan. Arenan tar 3 600 åskådare och bara i allettan förra säsongen var publiksnittet över 3 000 personer. Redan i början av september hade 2 300 säsongskort sålts.

- Det blir fullt varje match, konstaterar målvakten Timo Leinonen.

Den 36-årige finländaren har spelat allsvensk hockey i Sunne, Kiruna, Oskarshamn och Leksand tidigare och blir lagets kanske största nyckelspelare.

- Karlskrona ska ha ett lag i hockeyallsvenskan. De har en väldigt bra arena och klubben sköter allt väldigt proffsigt. Man kan inte gå på stan utan att folk vill prata hockey, det är ett väldigt stort intresse, säger Leinonen.

ANDREAS HANSON

[email protected]

FAKTA

Karlskrona HK

Arena: Telenor arena (kapacitet 3 600, snitt i kvalserien förra säsongen: 3 181).

Förra säsongen: 2 i allettan, till kvalserien via playoff. 1 i kvalserien.

Huvudtränare: Tomas Kempe (3:e säsongen), som aktiv back på division 1-nivå. Ett större namn som tränare, där han haft huvudansvar på allsvensk nivå i Skövde, Växjö och Leksand.

Största nyförvärv: Mikael Kurki (b, Blues, Finland), Jesper Jensen (b, Hamburg, Tyskland), Patrik Magnusson (b, Borås), Logan och Shay Stephenson (b respektive f, båda från Vålerengen).

Största förluster: Kenny Källström (b, Strasbourg, Frankrike).

Fotnot: ovanstående fakta var giltigt den 4 september 2012.

Mer läsning

Annons