Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Kom som en smärre chock”

I morgon skulle VM-backen Alexandre Rouleau och forwarden Brady Leisenring ha anslutit till VIK Hockey. Men Rouleau kommer inte – och nu räknar tränaren Joakim Fagervall bort backförvärvet.
– Jag räknar inte med honom alls just nu.

Annons
Kommer han alls? I dagsläget är det högst oklart om toppbacken Alexandre Rouleau kommer att ansluta till VIK Hockey.Foto: Martti Kainulainen/Scanpix/Arkiv

Alexandre Rouleaus tvåårskontrakt med VIK Hockey är underskrivet och gällande.

Trots det väljer den franske VM-backen att inte ansluta till VIK på fredag.

Hans anledning: Familjeskäl.

Vad handlar det om?

– Jag vet inte riktigt. Det ska vara något personligt strul, något problem i familjen, säger VIK:s sportchef Niklas Johansson.

Kan det vara så att Rouleau vill komma loss från sitt VIK-kontrakt?

– Nä, så är det absolut inte, men som det är nu kan han inte åka hit.

Räknar ni bort Rouleau?

– Nä, inte än. Jag ska prata mer med honom.

Men för tränaren Joakim Fagervall är situationen annorlunda – han räknar inte med backförvärvet.

Åtminstone för stunden.

– Jag räknar inte alls med honom för tillfället. Han har slutat... eller åtminstone tagit time out och det är ingen idé för mig som tränare att sitta och vänta, säger Fagervall.

Hur lång tid kan ni vänta på honom?

– Vi kan ju inte vänta hur länge som helst, även om det i nuläget inte går att sätta något datum. Självklart behöver han också ha tid på sig om han skulle komma hit senare. Det finns ju en anledning till att vi dragit i gång träningarna nu.

– Men det viktigaste nu är att allt löser sig för honom.

Efter bara tre omgångar under förra säsongen lämnade amerikanerna Chris Higgins och Joe Pereira Tingsryd – som då tränades av Fagervall.

– Men jag har aldrig varit med om något liknande förut.

Rouleau är värvad som VIK:s tilltänkta toppback.

– Det kom som en smärre chock. Backsidan såg jättebra ut, men nu ser den inte lika bra ut. Rouleau var ju vår offensiva styrka i första back-paret, säger Niklas Johansson.

– Men problem är till för att lösas.

Kan Rouleau spela i någon annan klubb?

– Han har ju ett tvåårskontrakt med oss. Antingen spelar han här eller så får han sluta med hockeyn, säger Niklas Johansson.

I gårdagens VLT gav Rouleaus agent Niklas Granberg ingen förklaring till den oväntade situationen. Han hänvisade i stället till VIK.

Men inte heller Gulsvart verkar veta vad det är som hindrar Rouleau.

– Han vill inte berätta, varken för oss eller för sin agent. Vi vet inte anledningen, men vi ska ge honom lite tid och se vad som händer, säger VIK:s klubbchef Anders Eklund.

Och fortsätter:

– Av det vi har sett av Rouleau under VM så är han värd att vänta på. Det blir bra även om han inte kommer förrän i september.

Mer läsning

Annons