Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lidas klar för VIK

Här är VIK Hockeys mäktiga styrelsevärvning. Tidernas bästa back kliver in i klubbledningen.- Ska bli skoj att lära mig mer om verksamheten, säger Lidas till vlt.se.

Annons

Beskedet meddelades under klubbens årsmöte och möttes av applåder från medlemmarna och åhörarna.

”Lidas” väljs inte in formellt, men blir alltså adjungerad i styrelsen vilket betyder att han kan sitta med på styrelsemötena.

- Det ska bli kul. Jag fick förfrågan för några veckor sedan om jag var intresserad att vara lite av ett bollplank till styrelsen. Det ska bli skoj att få lära mig mer om verksamheten och hur den fungerar, jag har ju barn i föreningen, säger Detroitikonen till vlt.se.

Ordföranden Johan Fägerblad - som valdes ett år till - är glad över rekryteringen.

Och hyllar valberedningen och dess ordförande Thomas Cajander som ligger bakom styrelsevärvningarna av "Lidas" och Rolf Hansen.

- Vi behöver någon i styrelsen som verkligen kan hockey, som har varit i omklädningsrummet och kan känna av stämningen där. Fredrik Nilsson kunde inte fortsätta på grund av tidsbrist och då tänkte vi till lite och Nicklas ville ställa upp. Och han kan ju hockey, det vet alla.

- Valberedningen har gjort ett kanonjobb, säger Fägerblad.

Reaktionerna från spelarhåll var av samma kaliber när bomben slog ned.

- Det är jättekul. Hans hockeykunskaper är ju enorma. Det är inspirerande för oss spelare. Jag vet inte hur de har tänkt sig att hans roll ska vara, men bara att få in hans namn i föreningen kommer att ge ringar på vattnet, säger Fredrik Johansson.

LÄS MER: I torsdagens pappersupplaga av VLT följer en större intervju med Nicklas Lidström.

Mer läsning

Annons