Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lidas lägger av

Nicklas Lidström bekräftar nu att han slutar med ishockeyn.

Annons
Nicklas

Västeråsaren Nicklas Lidström är en av de största NHL-stjärnorna genom tiderna.

Den 42-åriga backen bekräftar att han avslutar karriären. Orsaken är att han inte orkar med ännu en period med försäsongsträning, enligt Expressen

- Inte en gång till, tänkte jag. Jag fattade mitt beslut i förra veckan och meddelade vår general manager Ken Holland att jag skulle sluta, säger Lidström till tidningen.

Tidningen Detroit Free Press säger att Lidström kommer att gå till historien som en av ishockeyns bästa backar. Lidström lämnade VIK Hockey för att åka till Detroit och NHL 1991. Under sina 20 säsonger har han spelat 1 827 matcher och gjort 1 325 poäng. Han blev assisterande kapten redan 1994 och fick sitt kaptens-C på tröjan 2006.

Han fick vara med och vinna Stanley Cup fyra gånger och har ett VM-guld och ett OS-guld på meritlistan. Inte mindre än sju gånger har Lidström utsetts till NHL:s bäste back.

- Jag känner att jag fått vara med om oerhört mycket och haft en fantastisk karriär. Hur många får spela i sex Stanley Cup-finaler? Och ha fått vinna fyra av dem, säger han till Expressen.

Lidström säger att han inte vet vad han ska syssla med framöver, att han den första tiden ska acklimatisera sig till ett liv i Västerås. Han tror att Henrik Zetterberg eller Niklas Kronwall kommer att få ta över kaptensrollen i laget efter honom.

Mer läsning

Annons