Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Officiellt: Rasmussen till NHL

Uppväxt i Sura, fostrad i VIK Hockey - en framtid i Chicago. Dennis Rasmussen har skrivit NHL-kontrakt.- Nu ska jag göra allt för att få spela, säger 23-åringen.

Annons

Västmanland har en ny NHL-spelare. Dennis Rasmussens kontrakt med Chicago Blackhawks offentliggjordes på onsdagen.

Tre säsonger efter att han lämnade VIK för spel i Växjö Lakers har den 1990-födde  Surasonen spelat till sig en deal i världens bästa liga.

- Det känns jäkligt kul, säger "Musse".

Färdigt NHL-kontrakt, livet måste vara rätt bra just nu?

- Haha, ja, det är skitkul. Det är en dröm att spela där borta. Nu ska jag göra allt för att få spela också. Jag ska träna stenhårt i sommar för att ge mig själv de bästa möjligheterna.

Vad har Chicago sagt?

- De säger att jag har en stor chans att spela i NHL och att det är upp till mig att ta en plats.

Vad har du utvecklat den här säsongen för att få chansen nu? Är det tack vare ett lyckat VM eller var det klart innan?

- Nej, det var ingenting klart innan. Jag visste bara att min agent pratat med lite klubbar. Men jag har väl utvecklat det mesta. Åkningen har blivit bättre även om den fortfarande kan bli bättre. Men jag har blivit snabbare och starkare.

Rasmussen ansluter inte bara till världens bästa liga. Utan också ett av de absolut bästa lagen. Chicago är regerande mästare med en stjärnspäckad laguppställning.

- Absolut. Det är otroligt coolt att det blev Chicago. Jag är glad att jag bestämde mig för att gå dit. Det är ett lag som har chansen att vinna (Stanley Cup).

Mer läsning

Annons