Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plattmatch av VIK

(Uppdaterad 19.24) Plattmatch borta mot Sundsvall. VIK Hockey förlorade med 4-2.
- Alla är grymt besvikna, säger tränaren Mats Waltin.

Annons

Första perioden var händelselös i Gärdehov. VIK vann skotten med 9-3 och hade ett powerplay mot nästjumbon. Men några mål blev det aldrig.

- Det går inte att säga att laget inte kom förberett och redo för matchen. Men vi agerade stessat och fick aldrig någon ordning på spelet, säger Waltin.

De kom i andra perioden i stället. Och överraskande nog var det Sundsvall som sköt de två första. Eric Moe gjorde 1-0 efter 7.03.

Sedan kom 2-0 efter 8.59 – innan Tomas Mitell klev in i handlingen.

Den formstarke VIK-backen låg bakom segern mot Rögle i onsdags. Nu levererar han igen.

Mitell sköt 2-1 efter 13.19 assisterad av William Karlsson och lagkaptenen Per Helmersson. Sedan satte backen även 2-2 i powerplay spel fem mot tre efter 17.50.

- Ska man hitta någon som stack ut positivt så var det Mitell. Han tar oss tillbaka in i matchen med två mål i powerplay, säger Waltin.

I den tredje perioden gasade VIK på för att ta ledningen. Men det slutade med ett fiasko.

Sundsvall chansade och tog ut målvakten med 1.12 kvar att spela. Och bara fyra sekunder senare skickade backen Eric Moe upp 3-2 i krysset. För övrigt Moes andra mål i matchen.

VIK försökte kontra med att ta ut Daniel Sperrle. Men då punkterade Adam Rundkvist matchen genom att göra 4-2 med elva sekunder kvar.

- De tar ut målvakten och får resultat. Då blir vi tvingat att göra samma sak men då gör de mål i tom kasse i stället. Det är verkligen tråkigt att vi inte vinner den här matchen när det känns som att Sundsvall har problem i egen zon matchen igenom.

På grund av förlusten är VIK Hockey i praktiken borta från direktplatserna till kvalserien.

BIK Karlskoga vann över Leksand med 3-2 i förlängning på hemmais och därmed har VIK sju poäng upp till båda lagen med bara nio poäng kvar att spela om.

Ett snudd på omöjligt uppdrag. VIK får i stället sikta in sig på spel i förkvalet.

Nästa match för Gulsvart är borta mot Mora på måndag.

- Vad ska man säga? Det är bara att försöka skaka av oss det här och mobilisera krafter till på måndag. Det är vår förbannade skyldighet, säger Waltin.

Hur ser du på att segertrenden bryts just mot Sundsvall?

- Alla är grymt besvikna så klart. Vi hade större förhoppningar än så här.

Kenneth Bergquist saknades, varför?- Han skadade foten på träningen i går. Han har röntgat den och inget är brutet men det kan vara en ledbandsskada. Vi får avvakta och se.

Mer läsning