Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ribbenstrand är stabil

VIK Hockey har visat upp ojämn kvalitet. Men Alexander Ribbenstrand är pålitligt stabil.
– Han kör stenhårt varje kväll, säger assisterande tränaren Bert Robertsson.

Annons

Efter den makalösa premiären, 5–0 mot Bofors IK, rasade VIK ihop som ett korthus i den sista perioden borta mot Tingsryds AIF i lördags.

3–2-ledningen förvandlades till en 3–6-förlust under matchens sista tio minuter.

Gulsvart läckte, men inte backen Alexander Ribbenstrand.

Faktum är att ”Ribben” har bäst plus/minus-statistik i VIK efter de inledande två omgångarna i allsvenskan. Han har varit inne på tre mål framåt och inget bakåt när lagen haft lika många spelare på banan.

Vad säger du om att ha +3 i statistiken?

– Jo, det är ju okej, men det har bara gått två matcher så det är inte läge att ropa hej ännu. Vi får väl se vad statistiken säger efter tio matcher, men det är klart att det skönt för mig som back att få en bra start på säsongen, säger Ribbenstrand.

Bert Robertsson är nöjd med den 23-årige backtuffingens start.

– Absolut. Ribben är en spelare som haft den typen av ”stats” varje år. Det är lite av hans signum att vara inne på otroligt få baklängesmål. Han ska vara stolt över det. Han är en riktig energispelare som är otroligt nyttig för oss, säger Robertsson.

Och tillägger:

– Han har varit med ett tag så han börjar att bygga på sig rutin också. Det är skönt att spelare som jobbar i det tysta uppmärksammas.

Alexander Ribbenstrand har sin styrka i defensiven, men han är även sugen på att producera poäng.

– Sugen och sugen ... klart att det är kul när man gör poäng som back. Jag följer gärna med i anfallen eftersom det ofta blir farligt när en back kliver fram. Det gäller bara att göra det i rätt läge.

Känner du att du börjar bli rutinerad, trots att du bara är 23 år?

– Ja, jag har ju spelat A-lagshockey sedan jag var 18.

Kan det här vara säsongen då du är en av dem som ska ta tag i händelserna på isen vid behov?

– Jag har aldrig tänkt så, men det är ju klart att jag i vissa situationer har lite mer erfarenhet än de unga backarna som vi har i laget. Lite ska jag väl kunna bidra med – framför allt defensivt, säger Ribben.

Nu har ni smält Tingsrydsmatchen, vad var det som hände i den tredje perioden?

– Ja, du ... den som det visste. Vi har pratat om det i dag (läs i går) och kom väl fram till att vi skulle varit lite mer vaksamma. Vi blev handlingsförlamade efter deras 3–3-mål istället för att ta tag i situationen direkt. Nu har vi lärt oss en läxa. Vi ska nog slippa se att sådant händer fler gånger.

Är ni heltaggade inför Sundsvall borta i morgon?

– Verkligen, det är revansch och tre poäng som gäller, säger Alexander Ribbenstrand.

Mer läsning

Annons