Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robertsson: ”Vi har en jäkla energi”

3-0 efter första perioden. Det avgjorde för VIK Hockey mot Malmö.
- Vi kommer återigen ut med en jäkla energi och åker mycket skridskor. Vi får betalt för det i första perioden, säger assisterande tränaren Bert Robertsson.

Annons

VIK-tränaren bjöd på energiextra på presskonferensen efter 4-2-segern.

Robertssons analys kretsade mycket kring krutet i Gulsvart.

- Vi har mycket energi och håller den vid liv hela matchen och det är det som ger oss vinsten, säger han.

Ni var besvikna på arbetet och inställningen mot Sundsvall. Det syntes inget av det i första perioden?

- Vi har pratat om att det är upp till oss att hålla energin vid liv hela matcherna. Och ikväll gjorde vi det på ett föredömligt sätt. Vi hade kanske en liten svacka i början på andra men vi reder ut den också.

Robertsson fortsätter:

- Malmö försöker komma in i matchen med sitt fysiska spel men vi står upp bra. Vi har bra kontroll på matchen även om Malmö får en del målchanser. Vi har jobbat på samma sätt tidigare också men inte fått betalt. Ikväll utförde vi våra detaljer på ett bättre sätt. Boxplay var bättre än mot Sundsvall.

Damien Fleury gav VIK ledningen efter bara 37 sekunder.

Fransmannen serverades av Dennis Rasmussen och avslutade iskallt.

Fleury assisterade sen tillbaka Rasmussen till 3-0 – och har på sina fyra första VIK-matcher gjort mål i alla.

- Det är en skicklig spelare. Vi är nöjda med vad han har presterat. Han har varit lite osynlig emellanåt, men ikväll var han med hela matchen och det är kul att se. Det är en spelare som orkar åka mycket skridskor och en skicklig avslutare. Det är kul att ha honom med i båten, säger Robertsson.

Även nyförvärvet Evan McGrath noterade 1+1 i matchen.

Först chippade han kyligt fram Kalle Olsson till 2-0. Sen lyfte han in en retur till 4-0. Succédebut – trots att han bara tränat två gånger med VIK och stundtals såg trött ut.

- Jättekul att han får komma in och visa direkt att han är en klasspelare. Det är tufft att komma från andra sidan atlanten och hoppa in och lira med begränsad träningstid innan. All heder åt honom, han gjorde det bra. Det är en bra kille och jag tror att vi kommer ha mycket nytta av honom.

Målskyttarna levererade. Men den som låg bakom VIK:s seger var tveklöst Johan Gustafsson.

J20-landslagsmannen räddade 33 av 35 puckar.

- Vinnarskalle. Det är allt jag har och säga egentligen. En skolad målvakt med en jäkla vinnarskalle. Där har vi ytterligare ett ess i rockärmen, säger Robertsson.

Det blir svårt att peta honom nu?

- Som vi sagt tidigare – vi har två bra målvakter med en konkurrenssituation som är viktig för båda två. Vi kör vidare på det tills vidare.

Mer läsning

Annons