Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Mitell byta båset till beslut

Förra säsongen var han deras lagkamrat. Nu ska Tomas Mitell basa över spelare som Jeremy Williams och Matt Fornataro.
- Det blir inget problem, säger assisterande tränaren.

Annons
Tomas Mitell.

Numera är han det förre spelgeniet. Tomas Mitell byter isen mot båset - och en av snackisarna kring skiftet är förstås hur de tidigare kollegorna på isen tar att bli coachade av 33-åringen.

Hur blir det att leda meriterade spelare som exempelvis Williams och Fornataro?

- Haha, det vet jag inte men det blir nog inget problem. De är professionella och bra killar, så jag ser inga problem där. Överlag vill hockeyspelare lära sig och bli bättre, har du bara bra idéer och motiveringar till varför man ska göra på ett visst sätt köper de det oavsett vem som säger det. Då spelar det ingen roll om det är en junior eller vem som helst.

Mitell har tidigare spelat en säsong tillsammans med nye huvudcoachen Martin Filander.

Hur är din syn på honom?

- Vi spelade ett år tillsammans i Örebro, sen började han sin tränarkarriär under mitt sista år där. Han är extremt engagerad och drivande. Han är noggrann och har ledarskapsutbildningar från det civila livet också. Han är drivande, engagerad och noggrann – det är de tre första orden jag tänker på med honom.

- Han är inte rädd för att ställa krav på spelarna och det är något som krävs för att ta sista steget till SHL. Det gäller att vara konsekvent och ha högra krav för att driva verksamheten framåt.

Precis som många andra menar Mitell att den smala erfarenheten inte bör ses som ett hinder.

- Kommer det någon – oavsett vem – som har bra driv, idéer och motivering på fötterna till varför vi ska genomföra dem spelar det ingen roll om tränaren är 22 eller 52 år.

- Jag kan inte säga att någon av de tränare jag haft genom åren varit bättre för att de var mest erfarna. Det finns en baksida med det också, det är lätt att det går i samma hjulspår som för fem eller tio år sedan. Både hockeyn och människorna utvecklas så jag ser inga hinder alls med det.

Läs mer om spelarnas röster kring nya tränarna i dagens pappersupplaga av VLT.

Mer läsning

Annons