Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så skadade var VIK-stjärnorna

En förklaring till VIK Hockeys bleka insats i kvalserien mörkades in i det sista – stjärnskadorna.
– Med facit i hand borde kanske varken Williams eller Caputi spelat alls, säger VIK:s sportchef Niklas Johansson

Annons
SKADADE. Från vänster: Luca Caputi, Jeremy Williams och Stefan Legein var skadade under kvalserien. Legein kunde inte spela, medan Caputi och Williams spelade skadade. Nu förklarar VIK:s sportchef Niklas Johansson om skadorna och varför stjärnorna spelade.

Nu när matchandet är över och det står klart att VIK Hockey bommade att ta sig till SHL via kvalserien kan VLT avslöja skadorna som hämmade VIK-stjärnorna.

I samband med VIK Hockeys årliga säsongssummering Slutsnacket i ABB Arena i onsdags kommenterade VIK-sportchefen Niklas Johansson skadorna.

- Det är en muskelskada i låret, sa han om Jeremy Williams skada och fortsatte med Luca Caputi:

– Han hade en inflammation i höften så han hade fyra sprutor i höften och i ljumsken.

Stefan Legein hade ljumskproblem och var den av stjärnorna som stoppades från spel. Så här förklarar Johansson det:

– Han hade ju svårare att röra sig. Han kunde åka skridskor men om man jämföra det med att gå och att springa, så kunde han gå på skridskor.

Johansson medger att det finns en problematik inom elitidrotten, att bromsa skadade spelare.

– Vi hade ett snack med Caputi och Williams. Det var båren som skulle kunna hållit dem borta, säger han och fortsätter:

– Caputi var ju nära att bli helt knäckt. Hans dröm hela säsongen var att spela kvalserien och ta upp VIK till elitserien. Det har varit snack om inställning och det, men jag menar verkligen att det är ett gäng vinnarskallar.

Fanns det risker där ni som klubb riskerade spelarnas karriärer och hälsa?– Vi har ju haft specialister inkopplade. Och de har sagt att det inte finns någon risk för att spelarna skulle få men. Handlar det om att hela hockeykarriären kunde förstöras skulle de självfallet inte ha spelat. Där tar vi utan tvivel ansvar, säger Johansson.

VIK Hockeys storstjärnor Williams, Caputi och Stefan Legein har åkt tillbaka till Nordamerika. Med sig har de rehabprogram och röntgenbilder på USB-stickor för att konsultera med specialister i Nordamerika.

Mer läsning

Annons